Perez nog steeds overtuigd van titelkansen: 'Ik kan Max verslaan'

Ondanks het drama in Monaco blijft Checo onverminderd positief. De Mexicaan weet zeker dat hij teamgenoot Max Verstappen dit jaar alsnog kan verslaan.

Perez nog steeds overtuigd van titelkansen: 'Ik kan Max verslaan'

Sergio Perez heeft een bijzonder moeilijk weekend achter de rug. Al in Q1 verpestte de Mexicaan zijn weekend in Monaco door zijn Red Bull op knullige wijze in de muur te parkeren bij St. Devote. Op dat moment bouwde de rest van de grid nog rustig op met tijden zo'n twee seconden van de snelste tijd in FP3, maar Checo had andere ideeën.

Die beslissing leverde hem de laatste plek op de grid op. Op de zondag deed hij weinig om de kwalificatieblunder te compenseren. Meerdere aanrijdingen degradeerden hem tot labrat voor teamgenoot Max Verstappen, aangezien Red Bull verschillende bandenkeuzes besloot te proberen op auto nummer 11. Perez kwam uiteindelijk als zestiende over de streep, twee ronden achter de Nederlander.

Perez wordt naar buiten gestuurd op full wets, Monaco 2023.

De snelheid

In de nasleep van Monaco gingen er stemmen op in de F1-wereld die Checo's titelaspiraties in twijfel trokken. F1-veteraan Martin Brundle stelde bijvoorbeeld dat de Mexicaan zijn #2 status maar beter kan accepteren. Op pure snelheid is Perez immers geen match voor de ongenaakbare Verstappen.

Tegenover de verzamelde media in Barcelona ging Sergio echter volledig in tegen die lezing. Perez is er namelijk van overtuigd dat een gebrek aan snelheid nooit het probleem is geweest:

"Ja, want de snelheid is er. Als deze crash gebeurde en ik zat er een halve seconde of een seconde vanaf, dan zou ik me meer zorgen maken. Maar het positieve is dat we de snelheid hebben om het tij te keren."

Max verslaan

Checo's overtuiging van zijn eigen snelheid zorgt ervoor dat hij zijn kansen op de titel nog altijd hoog inschat. Naar eigen zeggen is hij juist een geduchte concurrent voor Max geweest in de afgelopen zes races. Verstappen verslaan zal niet eenvoudig worden, maar Perez is ervan overtuigd dat hij het kan:

"Ik heb Max op meerdere manieren geëvenaard sinds het begin van het seizoen, soms beter, soms slechter. Teamgenoot zijn van Max is misschien wel het moeilijkste wat je kunt hebben want hij is de coureur die de beste vorm heeft van allemaal. "

"Maar ik geloof wel dat het mogelijk is om hem te verslaan. Ik moet wel. Ik moet dat regelmatig doen. En dat is het hoofddoel voor ons. Voor nu leg ik de focus vooral op weekend na weekend. Ik wil dit weekend winnen en ik wil overwinningen pakken."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool