Horner: 'Perez moet nu gaan winnen op echte circuits'

Red Bull's chef is vol lof over de nieuwste winst van straatvechter Sergio Perez. Volgens Horner is het echter hoog tijd dat Checo ook op echte circuits zijn mannetje gaat staan.

Horner: 'Perez moet nu gaan winnen op echte circuits'

Het eerste Sprint Shootout-weekend in Baku was het weekend van Sergio Perez. De Mexicaan was in alle sessies een geduchte concurrent voor de doorgaans snellere Max Verstappen.

Met een beetje hulp van George Russell in de Sprint en een safety car in de Grand Prix wist de 'King of the Streets' twee overwinningen op zijn naam te schrijven, ondanks de pole positions van Charles Leclerc. Checo zette diezelfde Leclerc ook in de statistieken op achterstand door een zesde overwinning te verzilveren, één meer dan de geplaagde Monegask.

'King of the Streets'

Na de race was ook Red Bull-opperhoofd Christian Horner diep onder de indruk van de prestaties van de Mexicaan. In een eerlijk gevecht met kopman Verstappen liet Perez zich de kop niet gek maken en behield hij ten alle tijden de leiding. Volgens Horner heeft Checo zijn bijnaam meer dan verdiend:

"Checo maakt zijn bijnaam van King of the Streets of hoe zijn laatste docuserie ook gaat heten echt waar. Een ongelooflijk weekend van hem. Hij won de Sprint race gisteren, had natuurlijk een beetje geluk met de timing van de safety car [in de Grand Prix]. Maar nadat hij de leiding kreeg bouwde hij op een bepaald punt een voorsprong van bijna vier seconden op en controleerde hij de race."

"Dus hij pakte zijn kans, zette het om naar een geweldige overwinning. Ze pushten elkaar hard, ze waren de keren dat ze de muur raakten met elkaar aan het vergelijken onder het podium. Maar we lieten ze de hele weg pushen, dat was altijd het plan voorafgaand aan de race."

Echte circuits

Sakhir 2020, de enige overwinning voor Perez op een 'echt' circuit.

Horner plaatste echter een kanttekening bij de prestaties van Perez. Onder de vleugels van Red Bull heeft de Mexicaan immers alleen maar races gewonnen op stratencircuits. Op reguliere banen kan hij het niveau van Verstappen vaak nog niet halen.

In voorgaande seizoenen maakte Sergio hierdoor sterke pieken en dalen mee, waardoor hij de aansluiting verloor met Verstappen. Christian ziet dan ook graag dat zijn rijder ook op echte circuits er een keer met de grootste beker vandoor zal gaan. Zonder snelheid op traditionele circuits kan hij de titel immers op zijn buik schrijven:

"Hij moet het gewoon doen op een normaal circuit. Hij heeft uitgeblonken op stratencircuits - al zijn overwinningen voor ons zijn op stratencircuits geweest. Het is de tweede keer da hij hier heeft gewonnen, hij won in Singapore, hij won in Monaco, hij won in Jeddah, dus hij moet het gewoon oppakken op echte circuits."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1