Russell over woedende Verstappen: 'Ik ben verbaasd dat hij zo boos is'

George snapt niet zo goed waar de woede en frustratie vandaan komt bij Max Verstappen. Het contact tussen de twee waarbij de Red Bull van de Nederlander flinke schade opliep ziet de Brit als doodnormaal.

Russell over woedende Verstappen: 'Ik ben verbaasd dat hij zo boos is'

Tijdens een verder vrij standaard Sprint zorgden Max Verstappen en George Russell voor het broodnodige vuurwerk. Na een slechte start voor de Nederlander kwam de Brit aan de binnenkant langszij in bocht 2, maar door een bijzonder late remactie volgde er op het eerste gezicht relatief licht contact. Later bleek echter dat de Mercedes een gat geslagen had in de sidepod van de Red Bull, waardoor Verstappen veel snelheid verloor.

Max' reactie

Uiteindelijk eindigde hij ruim voor Russell op de derde plek, maar bij het zien van de schade ging Max meteen verhaal halen. De uitleg van Russell schoot duidelijk in het verkeerd keelgat bij Verstappen, die meteen beloofde Russell in het vervolg dezelfde behandeling te zullen geven. Max voegde daar nog een niet uitzendbaar woordje aan toe.

Totale verbazing

In het persvierkantje uitte George Russell zijn complete verbazing over de heftige reactie van Verstappen. Max was immers alsnog op de derde plek geëindigd, en het was niet meer dan logisch dat hij als coureur aan de buitenkant geraakt zou worden. Verstappen neemt volgens Russell gewoon veel teveel risico:

"Ik was nogal verbaasd dat hij hem probeerde te houden aan de buitenkant, hij zit op een stratencircuit. Hij heeft een stuk meer te verliezen dan ik. Niets van het contact was opzettelijk. Ik deed mijn best om gewoon een eerlijk gevecht te hebben. Ik was best verbaasd dat hij zich bleef verzetten. Ik zat aan de binnenkant. Ik kan niet meer zeggen dan dat."

"Het is een moeilijke situatie en hij heeft genoeg ervaring om te weten dat als je iemand aan de buitenkant in probeert te halen, dat de gast aan de binnenkant wijd zal gaan tegen je aan. Ik denk niet dat er iets ander was geweest als de rollen omgedraaid waren."

"Ik ben hier om te vechten, ik ben hier om te winnen. Ik ga me niet inhouden alleen omdat hij het kampioenschap leidt."

Ocon-incident

Russell hield opvallend genoeg zijn helm op in de confrontatie met Verstappen. De Brit legde uit dat daar een hele goede reden voor was. Het akkefietje tussen Max en Esteban Ocon in Brazilië vijf jaar geleden zit bij George nog vers in het geheugen:

“Ik verwachtte dat hij zou zeggen: 'hey goed gevecht'. Ik was verbaasd dat hij zo boos was. Ik hield mijn helm op. Ik zag het Ocon-incident in het verleden..."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool