Verstappen woedend op Russell: 'Dan krijg je volgende keer hetzelfde, l*l!'

Na de Sprint had Verstappen een paar controversiële woorden over voor conculega George Russell. De Nederlander was niet bepaald te spreken over de manier waarop de Brit met hem vocht tijdens de openingsronde, waarbij veel schade ontstond. Max heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat George dezelfde behandeling mag verwachten.

Verstappen woedend op Russell: 'Dan krijg je volgende keer hetzelfde, l*l!'

De eerste Sprint van het seizoen leverde meteen vuurwerk op na een incident tussen George Russell en Max Verstappen. De Red Bull-rijder was slecht weg bij de start, waardoor de Mercedes langszij kon komen.

In bocht twee raakten de twee slaags, waarbij Russell een gat boorde in de linker sidepod van Verstappen's bolide. Vanwege de schade verloor de Nederlander veel snelheid, waardoor zijn kans op de overwinning verspeeld was.

D*ckhead

Verstappen tierde vlak na de race over de boordradio dat Russell niet eerlijk gespeeld had bij zijn inhaalactie, maar realiseerde zich pas hoe serieus het contact was geweest toen hij na de finish zijn wagen uit stapte.

Max ging uiteraard meteen even verhaal halen bij de lange Brit. George verontschuldigde zich en claimde dat hij last had van een gebrek aan grip op koude banden, en dat Max maar even naar de onboard moest gaan kijken. Dat ging er bij Verstappen echter niet in. Zijn reactie sprak boekdelen

"Man, we hebben allemaal geen grip. Je moet maar een klein beetje ruimte geven. Ja tuurlijk. Volgende keer krijg je hetzelfde, weet je! Lul.."

Koning smoesjes

Ook in de interviews bij het podium en later in het persvierkantje bleef Verstappen zijn frustratie tonen rond het incident. De uitleg van Russell deed hij af als prachtige, leuk bedachte smoesjes:

"Het is gewoon een beetje ongelukkig natuurlijk, met de eerste ronde. Ik bedoel, mijn start was niet geweldig, maar we zaten nog steeds op P3 bij het ingaan van bocht 2. Ik dacht dat ik genoeg ruimte gelaten had aan de binnenkant want anders zit de auto natuurlijk in de muur. En toen kreeg ik plotseling een tik precies op het moment dat je op het gas wil gaan."

"En op dat moment wist ik natuurlijk niet hoeveel schade ik had maar toen ik uit de auto sprong zag ik dat er een gat in de sidepod zat. Dat is denk ik een nogal cruciaal onderdeel van de auto."

"[George Russell] is heel goed in uitleggen en geweldige smoesjes bedenken. Iedereen had koude banden, en ik denk dat ik er het volste recht toe had om daar aan de buitenkant te zijn. Ik riskeerde niet teveel, gaf hem genoeg ruimte want ik wist dat we zij aan zij gingen. Maar je hebt twee gasten nodig die met elkaar samenwerken, bij die bocht deed hij dat duidelijk niet."

Een ding is in ieder geval zeker: Verstappen en Russell zullen niet snel bij elkaar op de koffie komen. Aangezien George voor de Grand Prix vanaf de elfde plek zal starten zullen ze echter weinig tot geen last van elkaar hebben. Bij toekomstige gevechten kunnen we in ieder geval meer vuurwerk verwachten. Verstappen zal zijn belofte ongetwijfeld na gaan komen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool