Russell blij dat Hamilton gebleven is: 'Anders hadden ze mij de schuld gegeven!'

George is achteraf zeer opgelucht dat Sir Lewis niet met pensioen ging toen hij zich bij Mercedes voegde. Zonder de aanwezigheid van de zevenvoudig wereldkampioen was hij immers aangewezen als schuldige na het afglijden van Mercedes in 2022 en 2023...

Russell blij dat Hamilton gebleven is: 'Anders hadden ze mij de schuld gegeven!'

Sinds zijn overstap naar het hoofdteam in 2022 heeft George Russell puik werk geleverd. De jonge Brit was in de openingsfase van zijn eerste seizoen voor Mercedes duidelijk de betere man ten opzichte van de gevierde Sir Lewis Hamilton, en wist ook later in het seizoen goed bij te blijven.

In Brazilië scoorde hij zelfs de enige twee overwinningen (Sprint+GP) voor de Silberpfeilen. Vanwege motorfalen in Melbourne kon hij zijn positie ten opzichte van Hamilton dit seizoen echter niet vasthouden.

Schuilen achter Lewis

Teamgenoot zijn van de man die statistisch gezien de beste F1-coureur aller tijden is ziet er op het eerste gezicht uit als een ongelukkige positie. George ziet dat echter compleet anders. In een diepte interview met Square Mile gaf hij namelijk een opvallende invulling van zijn positie. De aanwezigheid van Hamilton heeft hem namelijk geholpen te schuilen achter zijn reputatie en ervaring toen bleek dat Mercedes de plank misgeslagen had met de ground effect regels:

"Voor mij is teamgenoot van Lewis Hamilton zijn een gouden kans. Zeker nu de auto niet presteert zoals we willen heeft hem als teamgenoot hebben met op een bepaalde manier gered, want als hij met pensioen was gegaan of de sport verlaten had toen ik bij het team kwam, en we deze stap terug hadden gezet, dan hadden mensen mij de schuld gegeven! Maar ik heb het gevoel dat ik nu ik mijn waarde bewezen heb en bewezen heb waartoe ik in staat ben, dat er geen druk is in dat opzicht."

De beste aller tijden

Nu de druk eraf is kijkt Red Bull-hater George er vooral naar uit om het zijn illustere teamgenoot vooral erg lastig te maken. In de kwalificatie was hij hem immers al consistent de baas. In de races kwam hij echter vaak wat minder uit de verf. Russell zal er alles aan doen om 'de beste aller tijden' te verslaan:

"Ik ben er om zo goed mogelijk werk te leveren en ik denk dat dat een fortuinlijke positie is om in te zijn. Ik maak me niet druk om statistieken of op Lewis' pace te komen of wat dan ook want ik heb het gevoel dat ik dat vorig jaar getoond heb. Er zijn al twee races geweest dit jaar en ik heb me beide keren voor hem gekwalificeerd, en de pace was heel vergelijkbaar tussen ons in de race. Wat een positie om in te zijn om tegen de beste aller tijden te strijden."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Mercedes-AMG Petronas F1 Team