George Russell heeft een enorme hekel aan Red Bull

Het zit blijkbaar diep bij de gedoodverfde kopman van Mercedes. In een standaard promofilmpje voor het team besloot George de concurrentie een veeg uit de pan te geven.

George Russell heeft een enorme hekel aan Red Bull

Als F1-coureur doe je uiteraard veel meer dan alleen rijden. Vanwege allerlei sponsorverplichtingen en 'fan engagement' ben je constant 'ludieke' filmpjes aan het opnemen. Voor George Russell is dat uiteraard niet anders.

De jonge Brit mocht recentelijk opdraven om voor zijn team alle circuits van dit seizoen op een rijtje te zetten. Russell kreeg de categoriueen Top Tier, Great, Solid en Meh tot zijn beschikking.

De naam

In gortdroge stijl fietste hij soepeltjes door het lijstje heen, maar op het einde pakte George zijn kans om toch even iets opvallends naar buiten te gooien. De Brit gaf allerlei doordachte redenen voor de rating van elk circuit, behalve bij één.

De Oostenrijkse Red Bull Ring kreeg namelijk geen eerlijke beoordeling. De reden? Die verschrikkelijke naam. Bij Russell komt de naam Red Bull overduidelijk de keel uit, waarschijnlijk vanwege al die overwinningen en podiums die er door het drankjesteam gescoord worden.

Mercedes en de Red Bull Ring

Het circuit in de Styrische bergen kwam in 2014 terug op de kalender, na twee eerdere stints van 1963 tot 1987 (Österreichring) en 1997 tot 2003 (A1-Ring). Ondanks het Red Bull-label wist Mercedes er goed te scoren. Van 2014 tot 2017 domineerde Mercedes met Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Sindsdien werd het echter moeilijk voor de Duits-Britse gigant: in 2018 en 2019 pakte Max Verstappen een thuisoverwinning, wat hij herhaalde in 2021. Het jaar erop gingen Charles Leclerc en Ferrari er met de grootste beker aan de haal. De op hetzelfde circuit verreden Grand Prix van Steiermark werd gewonnen door Hamilton (2020) en Verstappen. De overwinning van Bottas in 2021 blijft daarmee de laatste voor Mercedes in Oostenrijk.

Formule 1
  • NL Beeld / ProShots