Russell beschuldigt Red Bull van sandbagging: 'Ze schamen zich voor hun snelheid'

Red Bull lijkt dit seizoen ongenaakbaar te zijn, maar volgens George Russell zit er nog veel meer in de tank. De Brit vermoedt dat het team zich doelbewust inhoudt om FIA-ingrijpen te voorkomen.

Russell beschuldigt Red Bull van sandbagging: 'Ze schamen zich voor hun snelheid'

Na drie overwinningen uit drie races kunnen we inmiddels wel concluderen dat Red Bull een snelheidsvoordeel heeft op de rest van de grid. Met name in de handen van kopman Max Verstappen is de RB19 simpelweg niet bij te houden. In Melbourne onderstreepte de Nederlander dat nog maar eens met een verpletterende inhaalactie op Sir Lewis Hamilton. Lewis noemde de auto na Saoedi Arabië al de meest dominante aller tijden.

Sandbagging

Hamilton's teammaat George Russell is er echter van overtuigd dat Red Bull nog steeds niet het achterste van de tong heeft laten zien. Dat is gezien de concurrentie immers ook niet nodig. George denkt echter ook en vooral dat RBR bang is voor ingrijpen door de FIA, waardoor de bekende sandbagging techniek ingezet is:

"Ze houden zich zeker in. Ik denk dat ze zich er bijna voor schamen om hun volledige potentieel te laten zien, want hoe sneller ze lijken, hoe meer de sport zal proberen ze op de een of andere manier tegen te houden. Ik denk dat ze realistisch gezien waarschijnlijk een voordeel van zeven tienden hebben over de rest van het veld."

"Ik weet niet hoe het verschil in pace er op dit moment uitziet maar Max heeft geen reden om te pushen. Red Bull ook niet. Ze hebben heel goed werk geleverd om eerlijk te zijn. We kunnen dat niet wegnemen, en we moeten duidelijk ons niveau verhogen."

Feest van herkenning

Als Mercedes-man is het geen verrassing dat Russell sandbagging denkt te herkennen. Zijn team weet er immers alles vanaf. In het begin het V6 hybride tijdperk werden de motoren van de Silberpfeilen namelijk flink teruggeschroefd om de FIA tevreden te houden.

In 2014 en 2015 had Mercedes het hele veld op een rondje kunnen zetten, maar het team nam genoegen met een halve minuut voorsprong. In 2017, 2021 en 2022 volgden alsnog grote regelwijzigingen. Alleen de laatste stootte het team definitief van de troon.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / BrunoPress