Hamilton neemt kritiek Mercedes niet terug: 'Ik had gelijk'

Sir Lewis voelt er niets voor om de harde kritiek die hij op zijn team afvuurde terug te nemen. Volgens de Brit heeft hij namelijk uiteindelijk gewoon gelijk.

Hamilton neemt kritiek Mercedes niet terug: 'Ik had gelijk'

Vrijwel meteen na de voor Mercedes zwaar teleurstellende Grand Prix van Bahrein nam Lewis Hamilton zijn eigen team op de korrel. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen had Mercedes niet naar hem geluisterd bij de ontwikkeling van de 2023-auto, waardoor het team geen steek verder gekomen was.

In de tussentijd was het fabrieksteam zelfs voorbijgestreefd door klantenclub Aston Martin. Volgens Hamilton was dit compleet anders geweest als het management en de ontwerpers zijn suggesties opgevolgd hadden.

Altijd gelijk hebben

Twee weken na Bahrein heeft Hamilton alle tijd gehad om af te koelen en zijn uitspraken bij te stellen. Daar heeft de Brit echter totaal geen trek in. Tegenover Sky Sports zette hij zelfs vrolijk door. Hamilton geeft toe graag gelijk te willen hebben, en dat is in dit geval niet anders. Ondanks positieve woorden over 'teamprojecten' benadrukt hij opnieuw dat hij zijn team gewaarschuwd had:

"Ik ben een van die mensen die altijd graag gelijk heeft, maar ik heb niet altijd gelijk, maar in dit scenario heb ik gelijk. Dus het was goed, het was zo van 'Ik zei het toch'."

"Het is een teamproject. Aan het einde van de dag ben ik de coureur, niet de ontwerper, maar ik ben de poort naar de prestaties van de auto. Dus we werken gewoon aan elkaar voortdurend vertrouwen in wat we proberen terug te geven."

Ze luisteren wel, maar ook niet

Ondanks het feit dat hij naar zij mening gewoon gelijk heeft probeerde Hamilton zijn 'ongelukkig gekozen' woorden toch in een beter daglicht te zetten. De uitspraak dat Mercedes niet naar hem zou luisteren is achteraf toch niet helemaal correct, ook al heeft Lewis gelijk:

"Ze luisteren wel naar me, ik bedoel kijk naar het succes dat we gehad hebben, dus we luisteren naar elkaar. We hebben onze onenigheden gehad en dat is onvermijdelijk in relaties."

"Wat belangrijk is, is dat je de verantwoordelijkheid neemt - 'ok, ik had het fout' of 'jij was fout' of wat het ook is, en dan gewoon samenkomen. We zijn een team, dus hoe kunnen we het oplossen? Wat gaan we doen? Hoeveel energie gaan je erin stoppen?"

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots