Hamilton verbaasd over snelheid Aston Martin: 'Hun halve auto is van ons'

Sir Lewis vindt het moeilijk om te begrijpen hoe klantenteam Aston Martin in Bahrein zoveel sneller was dan het fabrieksteam. Volgens de Brit is er duidelijk een hoop werk aan de winkel in Brackley.

Hamilton verbaasd over snelheid Aston Martin: 'Hun halve auto is van ons'

De Grand Prix van Bahrein leverde voor Mercedes een pijnlijke reality check op. Het team was niet alleen geen steek verder gekomen ten opzichte van vorig jaar, maar verloor ook nog eens de strijd met klantenteam Aston Martin.

Zowel Lewis Hamilton als George Russell eindigden de race achter een van de Astons. Een vijfde en zevende plek was uiteraard niets om over naar huis te schrijven voor de achtvoudig constructeurskampioenen.

Vierde team

In het persvierkantje likte Lewis Hamilton zijn wonden tegenover de internationale media. De Brit was opvallend realistisch over de prestaties en kansen van zijn team. Volgens Hamilton is Mercedes op dit moment niets meer dan het vierde snelste team. Zonder de uitvaller van Charles Leclerc waren ze op pace immers zesde en achtste geweest:

"We moeten gewoon blijven werken. We weten dat we niet zijn waar we moeten zijn en we weten dat dit niet de juiste auto is. Het is moeilijk maar ik moet gewoon proberen om positief te blijven, mijn hoofd hoog te houden en de jongens blijven pushen, blijven proberen een positieve invloed voor ze te zijn en de beste punten pakken die ik kan op een weekend.

"Er was een Ferrari die voor [Alonso] had moeten zitten dus we waren eigenlijk zesde geweest. Het podium was niet eens in de buurt. Ze waren gewoon sneller dan wij. De Ferrari's zijn sneller dan wij. We zijn het vierde team. Het was even close en toen kon ik hem gewoon niet bijhouden, hij bleef gewoon weglopen, ik deed mijn best."

Halve Mercedes

Hamilton was ondanks alles vol lof over de prestaties van Fernando Alonso en Aston Martin. Hij schetste daar echter wel een opvallende kanttekening bij: met een flinke bult Mercedes-onderdelen (power unit, versnellingsbak, achterwielophanging etc) en tijd in de Mercedes-windtunnel wist AMR alsnog een betere auto te bouwen dan het fabrieksteam. Lewis wil de knappe koppen in Brackley bij elkaar gaaan steken om erachter te komen hoe dat zo ver heeft kunnen komen:

"[Alonso] leverde geweldig werk. Het is echt ongelooflijk om te zien. En het hele Aston Martin team heeft geweldig werk geleverd. Dus we hebben werk te verzetten want hun halve auto is van ons en ze doen hun aerodynamica in onze windtunnel. Dus we hebben wat werk om te doen."

Formule 1
  • Formula 1, NL Beeld