Perez sr. haalt uit naar Verstappen: 'Checo wint alle echt moeilijke races, die Max niet kan winnen'

De rel van São Paulo lijkt alweer voorbij te zijn, maar bij de vader van Sergio Perez zit het incident nog erg hoog. Antonio Perez gooide meteen nog even een aantal boude uitspraken richting de teamgenoot van zijn zoon.

Perez sr. haalt uit naar Verstappen: 'Checo wint alle echt moeilijke races, die Max niet kan winnen'' 

Het teamorder akkefietje van Red Bull in Brazilië is inmiddels al tot in den treure beschreven en ontleed. Los van de Monaco-complotten is een week later duidelijk dat het een interne zaak was die achter gesloten afgehandeld is.

Die lezing van de situatie laat zich kennelijk echter niet bijzonder goed naar het Spaans vertalen. Anotion Perez Garibay, de papa van, is in zijn moedertaal immers nog even losgegaan op Max Verstappen voor het opzettelijk benadelen van zijn zoon.

Bang voor Checo

Tegenover Mexicaanse publicatie Esto trok Antonio fel van leer tegen Verstappen. Max zou volgens Perez senior doodsbang zijn voor wat zijn zoon kan doen, en daarom doelbewust Sergio gedwarsboomd hebben. Antonio stelt bovendien dat Checo de enige qua niveau vergelijkbare teamgenoot is die Max ooit heeft gehad. Al zijn andere teamgenoten kwamen niet in de buurt:

"Vandaag voelt Max al de adem van Checo in zijn helm door wat [Perez] demonstreert. [Verstappen] heeft nog nooit een vergelijkbare teamgenoot gehad. De anderen waren inferieur."

Meneer Perez lijkt daarbij even te vergeten dat Max een carriere had vóór 2019. In zijn eerste jaren bij Red Bull nam hij het namelijk op tegen Daniel Ricciardo, een hoog aangeschreven Grand Prix winnaar die hem in de eindstand zelfs versloeg. In zijn debuutjaar bij Toro Rosso had Verstappen ook nog eens een flinke kluif aan Carlos Sainz

Écht moeilijke races

Papa Perez hield het echter niet bij één slecht onderbouwde uitspraak. Antonio meent namelijk dat alleen zijn zoon in staat is de écht moeilijke races te winnen. In zijn twee seizoen bij Red Bull won hij immers de slopende straatraces in Azerbeidzjan, Monaco en Singapore. Dat bewijst volgens Perez sr. dat Checo eigenlijk de betere is:

"Checo wint de races die Max niet kan winnen, de echt moeilijke."

Opnieuw is het commentaar van de beste man niet veel meer dan amusant. Sergio won inderdaad de meeste moeilijke straatraces in zijn tijd bij RBR, maar Max won bijna alle andere.

In 2021 pakte Perez welgeteld één keer het hoogste treetje van het podium. Verstappen deed dat tien keer, waaronder in Monaco. Dit jaar is het verschil zelfs nog groter: Perez 2, Verstappen 14. De resultaten spreken dus voor zichzelf.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool