Perez ontkent opzettelijke crash Monaco: 'Iedereen maakt fouten' 

Volgens Checo is de suggestie dat hij in Monaco opzettelijk zijn wagen in de muur parkeerde de grootste onzin. Het slippertje bij Portier diende niet om Max Verstappen te benadelen, maar was gewoon een ordinaire rijdersfout.

Perez ontkent opzettelijke crash Monaco: 'Iedereen maakt fouten' 

Vrijwel meteen na het boordradio-incident in São Paulo kreeg Sergio Perez te maken met een eigen schandaaltje. Volgens Nederlandse F1-coryfeeën Tom Coronel en Jack Plooij en Telegraaf-journo Erik van Haren was de oorzaak van de interne ruzie namelijk aan de Mexicaan te wijten.

Max Verstappen zou wraak genomen hebben op zijn teamgenoot vanwege een akkefietje een half jaar eerder. In de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco zou Checo namelijk opzettelijk gecrasht zijn om Max achter zich te houden. Perez zou dit bovendien toegegeven hebben binnen het team, maar er werd verder geen actie ondernomen.

Ordinaire fout

Voor de pers in Abu Dhabi wilde Perez uiteraard niets weten van de suggestie dat hij de quali in Monaco ge-Schumacherd had. De crash was volgens hem gewoon een ordinaire rijdersfout, zoals iedereen die wel eens maakt op het krappe stratencircuit. Checo hamerde erop dat hij in Sainte Devote de auto ook al bijna kwijt was:

"Iedereen maakt fouten in Monaco. En je kunt het zien - ik bedoel, vandaag de dag heb je alle informatie, en kun je het gaan bekijken. Ik crashte bijna in bocht 1. Iedereen maakt in het algemeen fouten in de kwalificatie in Monaco. Het is niet alsof het doelbewust gedaan is."

"Ik bedoel, ik jaag een rondetijd na in Monaco. Je kunt de hele ronde nakijken, je kunt zien dat ik al bijna crashte in bocht 1, ik geef het gewoon alles, het is de laatste run van Q3. En ja, mensen maken gewoon fouten."

"En dat is echt wanneer je de rondetijd najaagt. Maar je kunt zien dat ik al vanaf bocht 1 met het gas speel, want dat is waar ik tijd verloor. En je kunt in bocht 1 zien dat ik hem al bijna kwijt was."

Mediaverzinsels

De suggestie dat hij zijn zonden opgebiecht zou hebben bij de Red Bull-top doet Perez af als ongefundeerde verzinsels van sensatiebeluste media. Intern is er echter wel van alles aan de hand, maar daar wilde Sergio verder niet op in gaan:

"Dat is gewoon speculatie van de media, en mensen die geruchten verzinnen. Zoals ik zei, we zijn ons goed bewust van wat er speelt binnen het team, en we willen alles binnen het team houden."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool