'Max Verstappen begaat fikse snelheidsovertreding in onbetaalbare sportwagen'

Er circuleren beelden van de coureur achter het stuur van de sportbolide op social media. In de video zou hij meerdere wetten overtreden.

max verstappen

Dat Max Verstappen hard kan rijden is voor niemand meer nieuws, maar als we de Franse media mogen geloven doet hij dat niet alléén op de circuits. Niet zo gek ook, als je boodschappenwagen een Aston Martin Valkyrie is natuurlijk.

Volgens het bericht zou Verstappen op een weg in Frankrijk waar je 90 kilometer per uur mag rijden, zo'n 120 hebben gereden. Dat kan een fikse boete opleveren. Er circuleren ook beelden op social media waarop Verstappen te zien is met een koptelefoon op z'n hoofd terwijl hij de wagen bestuurd. Dat is ook verboden.

Flinke boete

De koptelefoon is een noise-cancelling headset van helikopter-kwaliteit die bij de auto wordt geleverd om je oren te beschermen tegen het geluid van de wagen. Hij wordt bij iedere Valkyrie geleverd. Dat maakt het dragen van het ding overigens niet legaal.

De Franse politie heeft aangegeven de beelden die nu rondgaan te onderzoeken. De locale politie heeft een speciaal team die dit soort beelden op social media opspoort.

Mocht de Red Bull-coureur schuldig worden bevonden, dan kan dat een behoorlijke geldboete opleveren. Het is overigens maar de vraag of Verstappen daarvan wakker ligt. De marktwaarde van de Aston Martin Valkyrie is namelijk zo'n drie miljoen euro. Het is overigens niet duidelijk of de auto van Verstappen zelf is.

Nieuws
  • NLBeeld