Grappig: Verstappen en brokkenpiloot Norris halen gerepareerde Hongarije-trofee op

Verstappen won de bijzondere trofee na de Grand Prix van Hongarije, waar hij al op het podium sneuvelde.

hongarije trofee

Het was een grappig en ietwat pijnlijk moment tijdens de Grand Prix van Hongarije: Lando Norris die al feestend de kersverse trofee van Max Verstappen kapot liet vallen. (Bekijk zeker de beelden hier nogmaals) Op zich geen probleem, de prijzenkast van Verstappen puilt ongetwijfeld al uit. Ware het niet dat de bokaal handgemaakt bleek en een prijskaartje had van €40.000.

Dankzij de meest recente Instagram-post van de Red Bull-coureur weten we nu echter dat Norris weer met een gerust hart kan slapen: de trofee is gemaakt.

Party trick

Verstappen ging de gerepareerde trofee ophalen met een opvallend gezelschap: brokkenmaker Lando Norris. Dat de party-trick van de coureur, met de bodem van de champagnefles op de grond slaan om de spray op gang te krijgen, de reden was voor de kapotte trofee mocht de pret niet drukken.

'Niet aanraken'

De trofee is van de hand van de Hongaarse porseleinmakers Herendi Porcelanmanufaktura. Een gerenomeerd bedrijf dat de meest bijzondere creaties van porselein maakt. Aan de specifieke trofee voor de Grand Prix van Hongarije is maar liefst een half jaar gewerkt.

De coureurs konden er al hartelijk om lachen en ook Herendi maakte destijds al bekend voorbereid te zijn op eventuele brokken. Vandaag werd de trofee voor de tweede keer overhandigd aan Verstappen. In de video op de Instagram-pagina neemt de Nederlander geen risico: "Lando mag hem niet aanraken", spreekt hij zijn McLaren-collega gekscherend toe. Eind goed, al goed. Voor zover bekend dan.

Formule 1
  • Instagram: Max Verstappen