Brad Pitt's F1-film heeft wel heel bijzondere pittstops (video)

De pittstopprocedure in Apple's APX GP F1-film is wel heel uniek. Een video van de opnames laten zien hoe de crew eigenlijk helemaal niets doet.

Brad Pitt's F1-film heeft wel heel bijzondere pitstops (video)

Hollywood en de realiteit hebben vaak weinig met elkaar te maken. Realisme maakt het produceren van films immers alleen maar lastiger. Toch pronken studio's maar al te graag met de claim dat hun film zich wél bezighoudt met de werkelijkheid.

Zo ook de nog altijd officieel ongetitelde Formule 1-film van Apple TV. Het door Brad Pitt en Lewis Hamilton aangevoerde project doet er met aangepaste F2-auto's en opnames tijdens daadwerkelijke Grand Prix alles aan om de sport zo realistisch mogelijk weer te geven.

Fake pittstop

Ondanks de lopende acteursstaking - en de afwezigheid van Pitt - lopen de opnames van de film nog steeds. Recent werd er een pitstop voor de APX GP-auto gefilmd. compleet met voltallige crew.

Een filmpje op Twitter laat echter zien dat ook de fictieve pitcrew wel eens in staking zou kunnen zijn. Er wordt tijdens de stop namelijk helemaal niets uitgevoerd.

Knip en plakwerk

Het droge, van boven opgenomen filmpje geeft natuurlijk een vertekend beeld van de scene. Met behulp van snel knip en plakwerk zal er uiteindelijk toch een 'echte' pitstop in de film gezet worden. Het blijft echter een komisch beeld: al die moeite en voorbereiding voor een pitstop waarbij helemaal niets uitgevoerd wordt.

We hopen dat de uiteindelijke film toch wat meer inhoud zal hebben. Aangezien het plot identiek is aan dat van de beruchte CART-film Driven met Sylvester Stallone hebben we er echter een hard hoofd in.