Verstappen: 'Mijn zusje had net zoveel talent als ik'

Volgens Max hadden er zomaar twee Verstappens om de dominantie in de Formule 1 kunnen strijden. Zusje Victoria toonde in de karting immers net zoveel potentieel als hij.

Verstappen: 'Mijn zusje had net zoveel talent als ik'

Max Verstappen heeft op dit moment een ijzeren greep op de Formule 1. De Nederlander en zijn Red Bull RB19 lijken dit seizoen simpelweg onverslaanbaar. Maar het had ook helemaal anders kunnen lopen. In een exclusief interview met RaceFans suggereert de tweevoudig wereldkampioen dat er zomaar twee Verstappens voor de titel hadden kunnen vechten in de sport.

Tweede taleent

In de vroege dagen van zijn kartcarrière kreeg Max' drie jaar jongere zusje Victoria namelijk de kans om dezelfde weg in te slaan. Vader Jos was zijn kansen kennelijk aan het spreiden. Max zag destijds hetzelfde talent en potentieel in Victoria als zijn vader in hem zag:

"Ik denk dat mijn zus waarschijnlijk net zoveel talent als ik had toen ik klein was, maar ze wilde het gewoon niet genoeg. Ze vond het leuk maar niet genoeg om ervoor te vechten, om fit te zijn, er klaar voor te zijn. Dat is prima, zo lang je je dat realiseert."

Victoria Verstappen en moeder Sophie Kumpen.

Geen drive

Volgens Max spendeerde Jos in eerste instantie dezelfde tijd en moeite aan Victoria als hij bij hem deed. Victoria had echter niet de drive om echt vol voor het autosportleven te gaan. De leverde de nodige irritaties op bij papa Verstappen. Uiteindelijk gaf Jos de moed op en richtte hij zich volledig op de carrière van Max. De rest is geschiedenis:

"Ik denk dat ze een hoop potentieel had. Er waren een paar gevallen dat mijn vader twee dagen bezig was met alles voorbereiden zoals hij met mij deed, om er zeker van te zijn dat alles perfect zou zijn voor haar om te rijden. Dan reed ze ongeveer 20 ronden, en dan zei ze 'dat was het voor mij vandaag'. En dan werd mijn vader knap geïrriteerd."

"Mijn vader was toch vooral gefocust op mij. Maar als je het echt wil, als je er echt voor vecht, zelfs als je vader niet echt op je gefocust is, als je hem doet realiseren, hem laat zien dat je het ook wil doen - ik ben er 100% zeker van dat mijn vader er ook vol voor gegaan was voor haar. Maar mijn vader had dat gevoeld niet, ze wilde het niet genoeg."

Formule 1
  • NL Beeld / Heukers Media, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Patrick van Emst