Jos Verstappen ook in actie bij Red Bull Formula Nürburgring

Vader Verstappen heeft zich bij het demoteam gevoegd voor het grote Red Bull-feestje op de Nürburgring Nordschleife. Jos krijgt voor het evenement een bijzondere bolide onder de kont.

Jos Verstappen ook in actie tijdens Red Bull Formula Nürburgring

Dit weekend organiseert Red Bull een groot motorsportfeest ter ondersteuning van de 12 uur van de Nürburgring. Met demoruns, driftshows en grote namen beloof het evenement een echte knaller te worden.

Golden boy Max Verstappen mocht van het management helaas niet meedoen, maar er is een passende vervanger geregeld. Vader Jos zal namelijk op de Müllenbachschleife (het onderste gedeelte van het GP-circuit) een aantal runs mogen rijden.

Werken in stilte

Helaas staat er voor Jos geen tot in de puntjes gerestaureerde Benetton, Minardi of Arrows F1-machine klaar. Hij mag zijn werk namelijk in relatieve stilte gaan doen met de Ford SuperVan 4.2.

De nieuwste telg van de superbusjesfamilie is namelijk een volledig elektrisch, 1400 pk sterk monster. De super-EV was eerder al te bewonderen bij evenementen als de Goodwood Festival of Speed en de Pikes Peak International Hillclimb.

Meer dan genoeg herrie

Liefhebbers van wat meer mechanische muziek hebben echter ook genoeg om van te genieten. Er rijden immers meer dan genoeg klassieke Formule 1-bolides mee op de 'Ring. Zo zal Matthias Lauda de Ferrari 312B3-74 van zijn vader besturen, trekt Gerhard Berger van leer in een twintig jaar jongere Ferrari 412T2 V12 en levert Ralf Schumacher V10-geluiden aan met zijn Williams FW25 uit 2003.

De bekende Red Bull RB7 demowagens zullen door Sebastian Vettel en David Coulthard rond worden gestuurd. De Schot vervangt daarmee de geblesseerde Daniel Ricciardo. AlphaTauri-kopman Yuki Tsunoda vinden we terug in een Honda NSX GT3.

Andere snoepjes zijn de BMW V12 LMR Le Mans-racer bestuurd door Markus Flasch, de BMW M1 Procar van Leopold Prinz von Bayern en de brute Toyota NASCAR met Patrick Friesacher aan boord. De Red Bull Driftbrothers zorgen bovendien voor spektakel met een set flink verbouwde BMW M4's.

De autosportliefhebber komt dit weekend dus volledig aan zijn trekken in de Eifel.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool