Lachwekkende tv-animatie probeert F1 met football te versmelten 

Het Amerikaanse NBC heeft een modderfiguur geslagen met een bizarre animatie. Met lelijke, verouderde F1-renders probeerde de zender American footballspelers aan te prijzen.

Lachwekkende tv-animatie probeert F1 met football te versmelten 

De Formule 1 en Amerika zijn op dit moment nog helemaal verliefd op elkaar. Met Netflix' Drive To Survive als drijfveer is de enorme, lucratieve groeimarkt na meerdere pogingen eindelijk succesvol aangeboord.

Het toonbeeld van het huwelijk tussen de twee is (tot nu toe) de Grand Prix van Miami, een enorme afgezaagde show met als hoofdevenement een race op de parkeerplaats van een footballstadion. Door de link met een van de meest populaire Amerikaanse sporten te leggen hoopte de Formule 1 de markt nog verder open te breken.

Andersom

Na die poging van de Formule 1 dacht Amerikaanse zender NBC dat het ook best andersom kon. De F1 gebruiken om football aan te prijzen is echter een stuk moeilijker. Helemaal als je het probeert met een vreemde en extreem lelijke animatie.

Ter promotie van de NFL wedstrijd tussen de Miami Dolphins en de New England Patriots opende NBC de uitzending met een bijzondere intro. De football spelers waren namelijk op amateuristische wijze in achterhaalde renders van F1-wagens geplaatst.

Verwarring al om

De animatie werkte uiteraard meteen op de lachspieren van doorgewinterde F1-fans. NBC had er namelijk voor gekozen modellen te gebruiken van F1-wagens uit de periode 2019-2020, maar natuurlijk zonder halo. Naast de knullige afwerking wist de intro hierdoor zowel footbalfans als F1-fans in verwarring te brengen.

Met de Grand Prix van Las Vegas in het vooruitzicht is het vast niet de laatste keer dat we een ongemakkelijke, zeer Amerikaanse poging zullen zien om de sport bij Billy Bob en Mary-Jo aan de man te brengen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool