Lando Norris arriveert in stijl met beeldschone Lamborghini Miura

Lando weet wat leven is. In plaats van een peperdure auto van de zaak verplaatste de Brit zich afgelopen weekend per Lamborghini Miura.

Lando Norris arriveert in stijl met beeldschone Lamborghini Miura

Als F1-coureur kun je het leven lekker makkelijk maken, zeker als je uitkomt voor een fabrieksteam. Autoconcerns zoals Mercedes, Aston Martin, Ferrari en McLaren hebben immers altijd wat smakelijke auto's van de zaak voor je klaarstaan.

Zo kun je immers ook fungeren als rijdend en wandelend reclamebord. Gedoodverfde McLaren-kopman Lando Norris heeft die optie uiteraard ook, maar de jonge Brit heeft toch voor iets compleet anders gekozen.

Tijdloze klassieker

Norris laveerde afgelopen weekend namelijk door Monaco in een tijdloze klassieker: zijn eigen Lamborghini Miura. Het gaat om een Miura S uitgevoerd in de voor het model unieke en bijzonder smaakvolle kleur Royal Blue.

Het McLaren papaya oranje interieur vorm echter een nare clash met de standaard gouden wielen. Onder de kap vinden we een dwarsgeplaatste 3,9 liter V12 met 370 pk. Met een gewicht van net iets minder dan 1.300 kilo is dat goed voor 0-100 in 6.7 seconden en een topsnelheid van zo'n 276 kilometer per uur.

Blast from the past

Tussen de enorme SUV's, moderne Rolls-Royces en Challenger Hellcats op het pleintje leek de oude Lambo bijna een speelgoedwagentje. Al snel verzamelde zich een groepje rond de Italiaanse schone. Zelfs zonder Lando én in de glamour van Monaco trok de wagen alle aandacht naar zich toe. Echte schoonheid kent immers geen tijd.

Formule 1
  • Restricted Spotter Monaco