Las Vegas toont trots peperdure plastic stoeltjes F1-tribune ($681 per dag)

Las Vegas blijft de plank maar vrolijk misslaan. Het social media team van de F1-organisatie leek het een goed idee om de prestigieuze Heineken Silver Main Grandstand te promoten. Helaas zien de zitplaatsen er niet zo glamoureus uit als de titel suggereert...

Las Vegas toont trots peperdure plastic zitplaatsen F1

De Grand Prix van Las Vegas is uitgegroeid tot het toonbeeld van alles wat er mis is met de moderne Formule 1. Het ongeïnspireerde, te koude stratencircuit, exorbitante ticketprijzen, extreme showgehalte en heuse maffiapraktijken zetten de sport in een kwaad daglicht. Het management van het evenement doet ondanks alles weinig om dat imago weg te poetsen. De marketing op social media raakt namelijk kant nog wal.

De grootte van het F1-logo op deze poster zegt alles.

Zwart plastic

De laatste post van de F1 Las Vegas XTwitter-account houdt zich braaf aan de ingezette koers. Met veel bombarie presenteerde het marketingteam namelijk foto's van de Heineken Silver Main Grandstand, beter bekend als de hoofdtribune.

Twee plaatjes van lange rijen met vlak naast elkaar geplaatste, oncomfortabel ogende zwarte plastic stoelen deden echter weinig om de fans enthousiast te krijgen.

681 dollar per dag

De beelden van de tribune zijn nog beschamender als je de prijslijst van de tickets er even bij pakt. Je kunt op dit moment alleen vierdaagse tickets bestellen voor de hoofdtribune. Kosten? Een dikke 2725 dollar. Dat betekent dus een dagprijs van 681 dollar en 25 cent. En dat voor een krap plekje op een keiharde plastic stoel.

Ter compensatie is het eten en alle non-alcoholische drankjes gratis en kun je van live-entertainment en 'fan activations' gaan genieten. Koopje, toch?

Formule 1
  • F1 Las Vegas