Max Verstappen 'verliest de interesse' tijdens dominante races

Volgens zijn engineer zit Max echt niet altijd op te letten tijdens Grand Prix. Zodra de afstand naar P2 te groot wordt begint de Nederlander zich eigenlijk toch te vervelen.

Max Verstappen 'verliest de interesse' tijdens dominante races

Het is vaak eenzaam (en duur!) aan de top, helemaal als je toevallig Max Verstappen heet. De regerend wereldkampioen maakt de laatste tijd maar al te vaak mee dat er totaal geen bedreiging voor hem is.

Zonder tegenstand van rivaliserende teams en zijn teamgenoot kan de Nederland meestal met een flinke voorsprong onbedreigd naar de overwinning cruisen. Zelfs voor een gedreven sportman als Verstappen kan dat nog wel eens voor verveling gaan zorgen.

Even chill, GP

Althans, dat is de lezing van Gianpiero Lambiase, Verstappen's altijd vlijmscherpe race-engineer. De Italiaanse Brit verklaarde in een podcast-achtige video van Red Bull met Verstappen dat hij al tijdens dominante races een gebrek aan interesse merkt bij Max. Terwijl GP nog druk bezig is om alles uit de race te halen is Verstappen al veel relaxter:

"Ik denk dat ook al hebben we 30 seconden voorsprong dat ik nog steeds gefocust ben, nog steeds alles probeer te maximaliseren en alles serieus neem. Daarentegen denk ik dat Max op dat punt misschien de interesse een beetje verloren heeft en zo is van 'kom op GP, even chill'."

Verschil in focus

Verstappen wees op de Grand Prix van België van dit jaar als een goed voorbeeld van dat verschil in focus. Verstappen won de race met meer dan 22 seconden voorsprong op Sergio Pérez, en begon in de slotfase te grappen over het doen van een extra pitstop voor Softs en een gooi naar de snelste raceronde. Het zou immers een goede oefening zijn voor het team. Die lolligheid ging er op dat moment echter niet in bij het Red Bull-management:

"Op precies hetzelfde punt heb ik Christian [Horner] in mijn oor die zegt 'nee, nee, dat hebben we niet nodig'.

Het grappen gaat door

Volgens Max is het niet de eerste keer dat hij bij het eenzaam vooraan rijden een beetje melig wordt. Het zal ook zeker niet de laatste keer zijn. Gezien het niveau van Verstappen en Red Bull en de stabiele regels kunnen GP en Christian Horner zich voorbereiden op nog veel meer grappen en grollen tegen het einde van Grand Prix. Er lijkt immers voorlopig geen einde te komen aan het succes.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool