Dochter Ken Block voegt zich bij F1 Academy 

Lia Block heeft een stoeltje weten te bemachtigen in F1's vrouwenserie F1 Academy. De zeventienjarige racedame zal volgend jaar uitkomen voor het team van ART Grand Prix.

Dochter Ken Block voegt zich bij F1 Academy 

Na het gefaalde experiment van de W Series probeerde de Formule 1 dit jaar zelf met de F1 Academy. De nieuwe opleidingsklasse voor jonge vrouwen ging een trapje lager naar de Formule 4 om echt een opstapje te vormen voor nieuw talent. Voor volgend jaar is er zelfs een nieuw kartkampioenschap om de ladder verder aan te vullen. Daarbij zal het kampioenschap voor het eerst met een klinkende naam kunnen pronken: Block.

Lia Block

ART Grand Prix heeft namelijk Lia Block verwelkomd in de gelederen. De 17-jarige racedame is de dochter van niemand minder dan de in januari veel te vroeg overleden stuntkoning Ken Block. Afgelopen zomer stoeide ze nog met de 1.400 pk sterke 'Hoonipigasus' op Pikes Peak, het laatste project van haar vader. Volgend jaar zal ze zich mogen uitleven met een slechts 160 pk sterke Tatuus F4-T421 Formule 4-bolide.

Iconische kleuren

Lia heeft niet zomaar een plekje in de F1 Academy weten te bemachtigen. Ze krijgt namelijk iconische kleuren mee. Als onderdeel van een versterkte samenwerking runt elk F1 Academy-team volgend jaar namelijk één van de drie auto's met de steun en livery van een F1-team.

Voor Lia betekent dat een overall en auto in de kleuren van het roemruchte Williams Racing. Ms. Block zal het onder andere moeten opnemen tegen Sauber's Lena Bühler, Alpine's Abbi Pulling en McLaren's Bianca Bustamante. De rest van de door F1-teams gesponsorde coureurs wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Autosport
  • Hoonigan , F1 Academy