Formule 1 verbiedt drie gevaarlijke kleuren op gigantische MSG Sphere

De organisatie maakt zich toch zorgen over het afleidende effect van het grootste LED-scherm ter wereld. Voor de veiligheid mogen bepaalde kleuren niet getoond gaan worden op de MSG Sphere.

Formule 1 verbiedt drie gevaarlijke kleuren op gigantische MSG Sphere

Het raceweekend in Las Vegas staat voor minimaal 99 procent in het teken van pure show. Tussen alle presentaties, concerten en events door moet er echter ook nog geracet worden. Daar zijn ze bij de Formule 1 uiteindelijk ook achter gekomen. Een van de grootste trekpleisters van de race over The Strip heeft toch een vrij nadelige effect op het runnen van een daadwerkelijke Grand Prix.

MSG Sphere

Rechtenhouder en Las Vegas-promotor Liberty Media pronkt al een tijd met het feit dat de enorme MSG Sphere afgehuurd is voor de race. De Sphere doet normaal gesproken dienst als de thuisbasis van rockband U2.

De buitenlaag van de grote bol (de Exosphere) is het grootste LED-scherm ter wereld en biedt daardoor de mogelijkheid om allerlei dingen op extreem formaat af te beelden. Het gevaarte is dus perfect als achtergrondobject en billboard voor de bombastische showrace van Vegas,

Gevaarlijke emoji

De aanwezigheid van de Sphere heeft echter een flinke keerzijde. De projecties werken immers als een enorme afleiding voor de teams en coureurs. Aangezien er tijdens de sessies gebruik gemaakt wordt van lichtpanelen om blauwe, gele en rode vlaggen af te beelden. Om verwarring te voorkomen heeft de organisatie de showrunners van de Sphere verboden juist die kleuren te gebruiken. De populaire emoji die zich recent met een PGA Tour golftoernooi bemoeide zullen we dus niet zien reageren op de race.

In plaats daarvan zullen de fans livebeelden, helmen, coureurs, reclames en andere animaties te zien krijgen, aldus MSG Entertainment vicepresident Joel Fisher tegenover Motorsport.com:

"Het is allemaal veilig. Natuurlijk zullen we ons aan de eisen van de FIA gaan houden. Ze zijn hier 's nachts geweest en hebben verschillende kleuren en verschillende dingen [op de Sphere] getest. En we weten wat we niet moeten tonen. Dus we hebben een showrunner om dat allemaal te doen. Er zullen wat livebeelden zijn, er zijn helmen, coureurkaarten, er zijn reclames, er zijn allemaal van dat soort dingen, en wat andere verrassingen."

Formule 1
  • Adobe Stock, NL Beeld / Action Press