Fans Las Vegas werden door politie van tribunes verwijderd

Bizarre taferelen vanuit Las Vegas. Vanwege de door een losse putdeksel uitgestelde tweede vrije training werden fans met duurbetaalde tickets door de lokale politie de deur gewezen.

Fans Las Vegas werden door politie van tribunes verwijderd

Het langverwachte Grand Prix-weekend van Las Vegas heeft een dramatische start gehad. Na alle fanfare, shows en gemaakte sensatie duurde de actie tijdens de eerste sessie op het stratencircuit slechts een paar minuten.

Een losgeraakte putdeksel maakte voor Carlos Sainz en de rest van de paddock een hardhandig einde aan FP1. Vanwege de nodige reparaties en versterkingen werd de tweede vrije training bovendien uiteindelijk 2,5 uur uitgesteld.

Uitstel werd afstel

De vertraging had bijzonder nadelige gevolgen voor degenen die duizenden dollars neergeteld hadden om de tweede vrije training live mee te mogen maken. Een van de goedkoopste sessies van het duurste F1-weekend op de kalender werd namelijk verschoven tot na sluitingstijd.

Vanwege 'logistieke redenen' gingen de Fan Zones en tribunes namelijk om 1:30 lokale tijd dicht, een uur vóór de nieuwe starttijd.

Politie-inzet

Uiteraard was niet iedereen bekend met het feit dat ze van de organisatie even vriendelijk op mochten hoepelen. Dat werd ze echter alsnog duidelijk gemaakt door de lokale politie. De Las Vegas Police Department werd namelijk ingezet om de tribunes en Fan Zones leeg te ruimen. Het leverde bizarre beelden op.

Het spook van Indy

In de aanloop naar het raceweekend was het nieuws over Las Vegas al niet bijzonder positief. Vanwege de uitbuiting van lokale bedrijven, een toeristenbelasting voor alle inwoners, het blokkeren van vrij zicht in openbare ruimtes en de overlast die het evenement veroorzaakt was de weerstand tegen de Grand Prix aan het groeien. Dat sentiment is na de eerste dag van het F1-circus waarschijnlijk alleen maar versterkt. De sessie duurde uiteindelijk immers tot vier uur 's nachts.

De beelden van teleurgestelde fans met de duimen omlaag geven meteen flashbacks naar dat andere drama bij een Amerikaanse Grand Prix. Het spook van Indianapolis 2005 lijkt weer rond te waren in de paddock. De slechte publiciteit doet de toekomstvisie van F1-rechtenhouder en Las Vegas-promotor Liberty Media immers weinig goeds.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press