Tweede vrije training Las Vegas zonder fans 

De schade veroorzaakt door de putdeksel is nog groter dan verwacht. Bij de uitgestelde tweede vrije training zullen geen fans aanwezig mogen zijn.

Tweede vrije training Las Vegas zonder fans 

Toto Wolff mag er het zijne van denken, maar de Grand Prix van Las Vegas heeft een dramatische start gekend. Vanwege hard contact tussen de auto van Carlos Sainz en een losgeslagen putdeksel moest de eerste vrije training na een paar minuten al afgelast worden.

De tweede sessie werd meteen met twee uur uitgesteld om reparaties en versterkingen aan het circuit mogelijk te maken. Die beslissing heeft de nodige gevolgen.

Circuit op slot

Door de vertraging is de start van FP2 namelijk om 2:30 lokale tijd. Dat is een vol uur nadat het circuit officieel dichtgaat voor de fans. De tribunes zullen tijdens de tweede sessie van het weekend dus helemaal leeg gaan blijven.

VIP-leegloop

De enorme groepen VIPs zullen dus ergens anders moeten gaan vinden om met hun rug naartoe te staan. Wellicht zijn er nog wat bars, restaurants en hotels open die niet volledig afgeperst zijn door de organisatie. Zicht op het circuit zal daar echter geen mogelijkheid zijn.

Het is nog niet bekend wat er zal gebeuren met de tickets van de fans die recordbedragen neergeteld hebben zonder er iets voor terug te krijgen. Waarschijnlijk zullen de getroffen VIPs hun kaartjes mogen houden voor de volgende editie van het F1-circus.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press