Horner: 'Hamilton solliciteerde dit jaar bij Red Bull'

De kopman van 'het beste team' was kennelijk toch driftig op zoek naar een positie elders. Volgens RBR-chef Christian Horner klopte Sir Lewis begin dit seizoen aan om een stoeltje naast Max Verstappen te veroveren.

Horner: 'Hamilton solliciteerde dit jaar bij Red Bull'

Zeg je Sir Lewis Hamilton, dan zeg je Mercedes. De inmiddels 38-jarige Brit rijdt immers al tien jaar voor de Brits-Duitse formatie uit Brackley. In de tijd wist Hamilton 83 overwinningen en zes rijderstitels binnen te halen. In samenwerking met Nico Rosberg en Valtteri Bottas kwamen daar nog eens acht constructeurstitels bij.

Tijdens die eindeloos lijkende succesperiode had Lewis uiteraard niets dan lof over zijn team. Mercedes was namelijk het beste team aller tijden en maakte helemaal geen fouten. Na een reality-check in het eerste jaar van de ground effect-regels kwam hij daar echter razendsnel op terug.

Hamilton + Verstappen?!

Het seizoen van 2022 was het eerste waarin Lewis Hamilton niet minimaal één race wist te winnen. Het radicale zeropod concept van Mercedes was in de openingsfase te langzaam, en later in het jaar te onvoorspelbaar. Het feit dat niemand bij het team begreep wat er mis was en wat de oplossing moest zijn baarde Hamilton duidelijk grote zorgen.

Toen duidelijk werd dat Mercedes door ging zetten met de zeropod ging Hamilton naar alternatieven op zoek. De zevenvoudig wereldkampioen werd eerder al in verband gebracht met het door hem veelgeprezen Ferrari, maar er was nog een bijzondere optie. Volgens Red Bull's Christian Horner probeerde Sir Lewis namelijk een stoeltje naast aartsrivaal Max Verstappen te bemachtigen:

"We hebben door de jaren heen meerdere gesprekken gehad over dat Lewis erbij zou komen. Ze hebben een paar keer contact gemaakt. De meest recente keer was eerder in het jaar, er was een vraag over of er enige interesse zou zijn. Hij heeft ook met John Elkann [Ferrari-voorzitter] gesproken. Ik denk dat er serieuze gesprekken waren."

Nee, bedankt

Het feit dat Hamilton contact opneemt met het team met de snelste auto is geen verrassing. Dat hij bereid zou zijn om met 'That Guy' samen te werken is echter bijna ondenkbaar. Na het zinderende seizoen van 2021 zijn de twee immers niet bepaald de beste vrienden. Een Alonso-Hamilton of Rosberg-Hamilton situatie lijkt in dat scenario onvermijdelijk.

Om die reden heeft Horner dan ook bedankt voor de diensten van de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Bij Red Bull hebben ze geen trek in een gevaarlijke rivaliteit tussen hun coureurs. Christian is naar eigen zeggen 100% tevreden met de huidige situatie:

"Maar ik kan Max en Lewis niet samen zien werken. De dynamiek zou niet juist zijn. We zijn 100% blij met wat we hebben."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press