Teleurgestelde Leclerc mocht geen burnouts en donuts doen van Ferrari

Charles kreeg in Abu Dhabi geen kans om mee te feesten op de grid. Ferrari legde hem namelijk een burnoutverbod op.

Leclerc mocht geen burnouts en donuts doen van Ferrari

Burnouts en donuts zijn een traditie geworden bij de seizoensfinale in Abu Dhabi. Het optreden van Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Lewis Hamilton in 2018 is zelfs iconisch geworden. Toch heeft niet elk team altijd trek om mee te werken aan de feestvreugde. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan Mick Schumacher. Dit jaar werd die situatie herhaald bij Ferrari.

Geen burnouts, Charles

Na een race waarbij hij in de slotfase alles uit de kast haalde om de tweede plek voor Ferrari in het constructeurskampioenschap te verzekeren had Charles Leclerc namelijk ook wel zin om even te gummen.

De strijd om P2 was ondanks zijn inzet uiteindelijk toch verloren, waardoor hij wel een verzetje kon gebruiken. De Scuderia had echter andere plannen, tot grote teleurstelling van Charles.

Party-poopers

Ferrari's party-pooper instelling steekt schril af tegen de feestelijke aanpak van Red Bull, die Max Verstappen gewoon zijn gang lieten gaan. Toch is de beslissing begrijpelijk. Vlak na de Grand Prix is er immers de traditionele wintertest.

De Scuderia wilde waarschijnlijk de power unit en versnellingsbak van Leclerc sparen voor die test, zeker na de recente schades voor teamgenoot Carlos Sainz. De budget cap is dit jaar immers hard aangekoken in Maranello.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press