VIDEO: Mick Schumacher moet van Haas kappen met donuts!

Na zijn laatste race in de sport besloot Schumi junior even een paar donuts te draaien. Aan de pitmuur bij Haas waren ze hier echter niet van gediend.

VIDEO: Mick Schumacher moet van Haas kappen met donuts

Na twee moeilijke seizoenen is de F1-carriere van Mick Schumacher voorlopig op pauze gezet. Tijdens de laatste race in Abu Dhabi deed hij maar weinig om te bewijzen dat Haas een fout had gemaakt door hem te ontslaan, aangezien hij op knullige wijze tegen de Williams van Nicholas Latifi aanreed.

Dat leverde een prachtige gesynchroniseerde dubbele spin op, maar geen goed resultaat. Schumacher eindigde de race hierdoor uiteindelijk als zestiende, een ronde achter winnaar Max Verstappen.

Effe kappen Mick

Ondanks alles wilde Mick toch even meegenieten van de feestvreugde aan het einde van de race. Net als Sebastian Vettel, Max Verstappen, Charles Leclerc, Sergio Perez en Daniel Ricciardo zette de Duitser even wat donuts in. Ook dat was hem echter niet gegund: na een paar rondjes moest trackside engineer Ayao Kamatsu inbreken om Schumi's lol te verpesten:

"Sorry Mick, kun je stoppen met het doen van donuts, alsjeblieft? Sorry Mick, maar we kunnen het gewoon niet doen, sorry."

Mick's reactie was tekenend voor de situatie: "Het is prima Ayao. Ik hou ook van jou."

Goede redenen

Het is niet helemaal duidelijk waarom alleen Schumacher het traditionele feestvieren moest afbreken, maar er zijn ongetwijfeld goede redenen voor. Wellicht zat Schumacher zeer krap met zijn brandstofreserves, of werd de auto simpelweg te heet.

Bovendien is donuts draaien niet bepaald lekker voor de aandrijflijn. Met de post season test in het vooruitzicht wil het krap bij kas zittende Haas uiteraard liever niets vervangen. Toch blijft het een zuur moment voor Mick aan het einde van zijn stint bij het team.

Formule 1
  • Formula 1