Hülkenback: Nico Hülkenberg vervangt Mick Schumacher bij Haas in 2023

Het is officieel: Hülkenberg tekent bij Haas

nico

De geruchten gingen al langer, maar nu is de kogel door de kerk: Nico Hülkenberg tekent voor het seizoen van 2023 bij Haas. Hierdoor blijft Mick Schumacher zonder stoeltje achter. Met de terugkeer van Hülkenberg naar Haas is de grid voor volgend jaar vrijwel compleet. Eerder werd al bekend dat de Amerikaan Logan Sergeant het stokje overneemt van Nicholas Latifi bij Williams als hij genoeg superlicentiepunten haalt.

Hülkenberg had voor het laatst een stoeltje bij Renault, die hij eind 2019 moest afstaan aan Esteban Ocon. Tijdens de coronapandemie viel hij een paar keer in voor coureurs die met het virus besmet raakten. In 2020 reed hij voor Racing Point als invaller voor Sergio Perez in Groot-Brittannië. In Duitsland nam hij tijdelijk plaats in de auto van Lance Stroll. Ook in 2022 was de Duitser op de grid te zien. Hij verving tijdens de eerste twee races Sebstian Vettel bij Aston Martin. Zijn beste resultaat in het kampioenschap was een zevende plek, die hij in 2018 haalde voor Renault.

Haas kiest voor ervaring

In de aankondiging over zijn terugkeer naar de Formule 1 laat de Duitse coureur weten dat het voor hem toch voelt alsof hij nooit is weggeweest. Op Instagram schrijft hij: "Heel blij om in 2023 als full-time coureur voor Haas aan de slag te gaan. Het voelt alsof ik de Formule 1 nooit echt heb verlaten en ik ben blij dat ik de kans krijg om weer te doen wat ik het liefst doe. Ik wil Gene & Günther bedanken voor hun vertrouwen. Er is werk te verrichten en ik kan niet wachten om weer onderdeel uit te maken van de competitie."

Ook Günther is te spreken over de terugkeer. In een statement zegt de Haas-teambaas: "De ervaring en kennis die Nico meeneemt is duidelijk zichtbaar." Hij benoemt de 200 racestarts van de coureur en prijst hem als een goede en betrouwbare kwalificatierijder.

Toekomst voor Schumacher onzeker

Mick Schumacher moet voor volgend jaar hopen op een rol als reservecoureur of een stoeltje buiten de Formule 1. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft wel al aangegeven dat Schumacher een interessante optie kan zijn als reserverijder voor het team. Ook de 23-jarige Schumacher zelf lijkt gedreven om zijn F1-avontuur niet vroegtijdig te laten eindigen. In een statement op Instagram schrijft hij: "De weg was hobbelig, maar ik ben langzaam beter geworden en heb veel geleerd. Ik weet nu zeker dat ik een plek verdien in de Formule 1. Het onderwerp is voor mij alles behalve gesloten. Tegenslagen maken je alleen maar sterker. Mijn vuur brandt voor Formule 1 en ik zal hard vechten om mijn terugkeer te maken naar de grid."

Formule 1
  • Brunopress