Officieel: Williams neemt afscheid van Nicholas Latifi

Het is over en sluiten voor King Latifi. Aan het einde van dit seizoen zal de Canadese paydriver een functie elders moeten zoeken.

Officieel: Williams neemt afscheid van Nicholas Latifi

Het hing al even in de lucht, maar de F1-carriere van Nicholas Latifi is nu toch echt officieel op de klippen gelopen. In een statement bevestigt Williams dat het contract van de erfgenaam van het Sofina-voedselimperium niet verlengd zal worden. Na drie jaar bij het team wegen de sponsordollars van Goatifi kennelijk niet meer op tegen zijn inmiddels legendarisch beroerde resultaten.

Zeven punten

Latifi kwam in 2018 de sport in als testcoureur voor Force India / Racing Point. Een jaar later maakte hij de overstap naar Williams. Na 55 starts heeft hij welgeteld zeven punten op zijn rekest.

De punten kwamen vlak achter elkaar in de chaos van Hongarije en de farce van België vorig jaar. Hij eindigde dat jaar als zeventiende in het kampioenschap, een flinke verbetering ten opzichte van 2020, toen hij als 21ste eindigde in een kampioenschap met 20 vaste coureurs. Dit jaar stevent hij na 16 puntloze races af op nog zo'n dramatisch resultaat.

Lange rij

Met het silly season in volle gang heeft Williams de luxe dat er een lange rij vervangers klaar staat om het stoeltje op te vullen. Bovenaan de lijst staat uiteraard super-sub Nyck de Vries, die indruk maakte bij zijn invalbeurt voor Alex Albon.

De Nederlander praat echter ook met Alpine en AlphaTauri, waardoor Williams niet zeker kan zijn van zijn diensten. Williams junior en F2-coureur Logan Sargeant maakt ook een goede kans, maar de jonge Amerikaan moet nog altijd zijn superlicentie binnenslepen. Sargeant ligt op dit moment derde in de F2, maar krijgt zijn punten pas eind november, waardoor hij buiten spel dreigt te raken op de rijdersmarkt.

Andere opties voor het team zijn de bij Haas niet lekker liggende Mick Schumacher en de bij McLaren verbannen Daniel Ricciardo. De tijd zal het leren hoe de stoelendans zich uit zal spelen.

Formule 1
  • Williams Racing