Latifi ziet niets in De Vries: 'Je hoort op die plek te finishen met deze auto'

De geplaagde Canadees had na de race op Monza geen goed woord over voor zijn nieuwe teamgenoot. Volgens 'King' Latifi was het niets bijzonders dat De Vries binnen de top tien eindigde met een Williams. De ironie van zijn uitspraken is hem echter ontgaan.

Latifi ziet niets in De Vries: 'Je hoort op die plek te finishen met deze auto'

Het weekend op Monza stond uiteindelijk in het teken van één man: Nyck de Vries. Met een indrukwekkende invalbeurt voor ernstig zieke Alex Albon reed de Nederlander zich meteen in de kijker, ten koste van nieuwe teamgenoot Nicholas Latifi.

De Canadees moest met lede ogen toezien hoe Nyck in één race twee punten naar binnen haalde, terwijl hij na 16 Grand Prix nog altijd op nul staat. Een 21ste plek vóór super-sub Nico Hülkenberg is op z'n zachtst gezegd pijnlijk te noemen. Vanzelfsprekend was 'The GOAT' niet te genieten in de interviews.

'Wat denk je zelf?'

Na de kwalificatie wist Latifi nog enigszins positief te zijn over De Vries. Ondanks een kleine sneer naar de interviewer prees Nicholas de Nederlander voor zijn indrukwekkende snelheid en aanpassingsvermogen:

"Wat denk je zelf? Hij pakte zijn pace snel op. Hij sprong in de auto voor FP3 en het was zeer indrukwekkend hoe snel hij meteen ging. Iedereen weet dat Nyck een snelle rijder is. Dus ja, het is indrukwekkend wat hij gedaan heeft."

Niets bijzonders

Nadat hij ook tijdens de Grand Prix de grond in gestampt werd door De Vries was Nicholas zijn geduld echter kwijt. Tegenover de microfoon van Viaplay bagatelliseerde hij de prestaties van zijn nieuwe teamgenoot. Volgens King Latifi hoorde zat De Vries klem in een DRS-trein met een auto nu eenmaal in de top tien hoort. En dat is niets bijzonders Waarom zijn auto daar dan niet tussen zat wist hij echter niet te vertellen:

"Ik denk dat dat een plek is, waar je zou moeten finishen met deze auto. Wij verloren zelf zes a zeven posities bij de start. Als je vooraan zat, had je de auto om vooraan te blijven. Maar deze auto is geen auto om mee aan te vallen en te racen. Je kan alleen blijven waar je zit en de snelheid op de rechte lijn gebruiken om te verdedigen. Dat is alles wat het is."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA