Nicholas Latifi heeft zwakke smoes voor crash met Bottas

De Canadese crashkoning kwam met een creatieve reden voor zijn onhandige slippertje op Spa. Volgens Goatifi zijn de junior categorieen aan te wijzen als de boosdoeners..

Nicolas Latifi heeft zwakke smoes voor crash met Bottas

Nicholas Latifi liet zich weer van zijn beste kant zien in de openingsfase van de Grand Prix van België. Dankzij motorpenalties voor de helft van het veld mocht de Iraans-Italiaanse Canadees de race beginnen vanaf P11, maar op de tweede rond kwam hij al onder druk te staan van Esteban Ocon.

In Les Combes ging Nicholas te wijd in een poging de Alpine voor te blijven, waardoor hij met twee wielen in het grind terechtkwam. De Williams sloeg vrijwel meteen linksaf de baan over, waardoor de onschuldige Valtteri Bottas in de rondte getikt werd. Op zijn verjaardag bleef de sympathieke Fin achterwaarts in de grindbak achter.

Specifiek talent

Latfi staat er inmiddels bekend om zijn pogingen zijn auto zo vaak en zo snel mogelijk met de dichtsbijzijnde muur te proberen te versmelten. Vooral in de eerste helft van dit seizoen wist de Canadees het ene na het andere chassis af te schrijven. Het uitstapje op Spa was volgens Nicholas echter niet te wijten aan dat specifieke talent.

Junior categorieën

Latifi meende na de race namelijk dat het rubber achtergelaten door de Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup aan te wijzen waren als de reden voor zijn knullige crash. Zonder de marbles was hij naar eigen zeggen nooit in die situatie terechtgekomen:

"Ik ging gewoon een beetje van de lijn of in bocht 6. Ik denk dat het één van de Alpines was waar ik mee aan het vechten was. Er moeten een hoop marbles geweest zijn van, ik denk, de junior categorieën. Ik onderstuurde gewoon recht van de baan af, net alsof ik op een natte baan reed op slicks."

"Toen raakte ik gewoon het grind en daardoor spinde de achterkant, wat me flink verraste. Ik dacht dat ik gewoon rechtdoor zou gaan het grind in en natuurlijk langzaam weer de baan op zou komen. Maar [de auto] zal wel opgestuiterd zijn toen ik terugkwam op het asfalt. Als het resultaat daarvan spinde ik de baan over."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA, Formula 1