VIDEO: Nicholas Latifi's vlammende spin in Bahrein

Grote problemen voor Williams tijdens de ochtendsessie van dag 2. Met een vlammende staart schoof Nicholas Latifi achterwaarts het circuit af. Gelukkig kon de fikse brand op tijd geblust worden, maar het testprogramma liep een flinke deuk op.

VIDEO: Nicholas Latifi's vlammende spin in Bahrein

Voor het eerst in jaren leek het Williams voor de wind te gaan tijdens de wintertests. Vanmorgen kwam daar echter een vurig einde aan. Tegen het einde van de ochtendsessie kreeg Nicholas Latifi namelijk te maken met vastslaande achterremmen.

De temperaturen liepen zo hoog op dat de wagen begon te branden. In bocht 12 werd de hitte teveel voor de linker achterwielophanging en ging de Canadees in de rondte.

No comment

Toevallig was teamgenoot Alex Albon precies op dat moment te gast bij het commentaarteam van Sky Sports. Alex werd gekscherend om een debrief gevraagd, maar de Britse Thai hield zich gedeisd.

Toen het achterwiel een eigen pad koos deed hij de microfoon zelfs maar even af. Gelukkig kon hij er nog een beetje om lachen: "We hadden problemen met de bandentemperatuur, de vlammen helpen daarbij!"

Gelukkig kon de FW44 ondanks een - voor de marshals - indrukwekkende klapband op tijd geblust worden, maar de schade was alsnog aanzienlijk. Albon heeft door het incident vandaag nog geen rondjes kunnen klokken. We hopen dat het team de auto binnen afzienbare tijd de baan weer op zal krijgen.

Formule 1
  • F1 TV Pro
  • NickeyF1, Viral All Sports R