Red Bull geeft bijzonder afscheidscadeau aan Sebastian Vettel 

Voorafgaand aan zijn laatste Grand Prix werd Seb nog even uitgenodigd bij zijn oude team. RBR-chef Christian Horner had namelijk een mooi cadeau klaar voor de viervoudig wereldkampioen.

Red Bull geeft mooi afscheidscadeau aan Sebastian Vettel 

Na vijftien volle seizoenen en 299 Grand Prix is het vandaag over en sluiten voor Sebastian Vettel. Na stints bij BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari en Aston Martin besloot de inmiddels 35-jarige Duitser met pensioen te gaan en zich meer te gaan richten op zijn priveleven een milieuactivisme. Vettel sloot zijn carriere op een positieve noot af door nog even een puntje te pakken in Abu Dhabi.

Vettel bedankt

Nog voordat het zover was moest Sebastian even langs bij zijn oude werkgever. Red Bull kon hem uiteraard niet laten gaan zonder hem te eren en te bedanken voor al die extreem succesvolle jaren.

Vettel was immers de eerste die een overwinning pakte voor beide teams van de energiedrankjesfabrikant: met Toro Rosso won hij op Monza in 2008, en met Red Bull veroverde hij Shanghai het jaar daarop. Het echte succes kwam uiteraard pas in 2010. Seb en Red Bull domineerden de laatste jaren van het V8-tijdperk met vier achtereenvolgende titels.

Bijzonder cadeau

Vettel werd bij Red Bull natuurlijk niet naar buiten gestuurd met een bedankje, een waardebon en een ferme handdruk. Teambaas Christian Horner presenteerde hem namelijk met een bijzonder cadeau: een endplate van de Red Bull RB7 waarmee hij in 2011 zijn tweede titel won. Het onderdeel was ondertekend door alle leden van het Red Bull F1-team.

Seb kan dus alvast gaan zoeken naar een plekje om het onderdeel op te hangen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool