Kvyat reageert heerlijk op pensioen Vettel: 'En niet te vroeg remmen he?'

De Russische NASCAR-racer heeft via Twitter misschien wel de beste reactie losgelaten op de aankondiging van Sebastian Vettel's pensioen. Met een vette knipoog wenst Dani Seb het allerbeste in de nieuwe bochten in zijn leven. Bovendien had Kvyat nog wat waardevol advies over rempunten..

Kvyat reageert heerlijk op pensioen Vettel: 'En niet te vroeg remmen he?'

Het nieuws dat Sebastian Vettel een punt zet achter zijn F1-carriere sloeg gisteren in als een bom. Of misschien toch een torpedo. Tussen alle warme reacties en felicitaties zag ex-F1 en huidige NASCAR-coureur Daniil Kvyat zijn kans om op een ludieke manier in te haken op het nieuws. Met een lollige referentie naar de fameuze clash tussen de twee in 2016 wenste Kvyat zijn oude rivaal het allerbeste.

De Torpedo

De dubbele kop-staartbotsing in Sochi was het tweede bekende incident tussen Vettel en zijn Red Bull-opvolger. Op het circuit van Shanghai kreeg Daniil de naam Torpedo aangemeten door de Duitser na een gedurfde move in de eerste bocht.

De twee konden elkaar dat seizoen niet luchten of zien, maar na Kvyat's degradatie naar Toro Rosso (mede door het incident in Rusland) doofde dat vuur. Saillant detail: met zijn tweede plek in Hongarije werd Kvyat in 2015 destijds de op één na jongste podiumfinisher, na Sebastian. Daniil's vervanger Max Verstappen zou dat record niet lang daarna verpulveren.

Toeval op Hockenheim

In een bijzondere speling van het lot kwamen Kvyat, Vettel en Verstappen samen op het podium terecht. Drie jaar geleden stonden kwamen de drie in Hockenheim op de eerste drie plekken terecht. De strijdbijl was tegen die tijd al lang en breed begraven. Wellicht zal Seb in de toekomst nog even komen buurten bij Kvyat en zijn oude vriend Kimi Räikkönen in de NASCAR.

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool