McLaren F1-wagen is beste kerstversiering ooit

Voor sommige mensen is een bult lichtjes en een uitvoerig versierde boom niet genoeg. Een Amerikaanse miljardair liet hoogstpersoonlijk een heuse McLaren F1-bolide zijn voortuin in takelen.

McLaren F1-wagen is beste kerstversiering ooit

Tijdens de feestdagen proberen de meeste mensen hun huisje een beetje gezelliger te maken. Met een set kaarsen, een paar strengen met lichtjes, een kerststukje of twee en de verplichte boom kom je al een heel eind.

Tenzij je toevallig Jeff Moorad heet. De vermogende Amerikaan kreeg van het Formule 1 team van McLaren namelijk wel een heel bijzonder kerststukje aangeleverd. Met een grote kraan werd een heuse F1-machine zijn voortuin in getakeld.

@onlygt3s

Xmas came early #mclaren #mclarenf1 #f1 #christmaspresents #landonorris #fyp

♬ christmas - prvtcars

Kerstcadeautje

Mr. Moorad is in het dagelijks leven CEO van het MLB-team Arizona Diamondbacks. Daarnaast runt hij investeringsfirma MSP Sports Capital, waarmee hij een minderheidsbelang heeft in het McLaren F1-team. Als lid van het bestuur verdiende Moorad kennelijk een cadeautje.

@z3photo

♬ Let it happen - ⭐️

McLaren-Honda

Zijn kerstversiering is in de huidige livery gestoken, maar is in werkelijkheid de MCL32 uit 2017. Als laatste model van de beruchte McLaren-Honda revival is het team de auto waarschijnlijk liever kwijt dan rijk.

In 20 races viel de auto in de handen van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne 13 keer uit. Slechts acht keer werden er punten gescoord, met een beste finish van zesde voor Alonso in Hongarije.

Formule 1
  • NL Beeld / Wenn