Mercedes F1-wagen trapt Kerstshow af met flyby op donker Silverstone 

Met een flyby van de Mercedes W10 werd gisteren op Silverstone de Lap of Lights show afgetrapt. Voormalig F1-coureur Anthony Davidson had de eer om met de wagen door de lichtshow te knallen.

Mercedes F1-wagen trapt Kerstshow af met flyby op donker Silverstone 

In de luwte tussen de Grand Prix van Qatar en Saoedi Arabië hebben de F1 teams genoeg tijd voor een leuk verzetje. Zo besloot Mercedes mee te werken aan het Lap of Lights evenement op het circuit van Silverstone. Aangezien de fabriek in Brackley slechts twaalf kilometer verderop ligt was het eenvoudig om even langs te wippen voor een mooi optreden.

Lap of Lights

De Lap of Lights is geen eenmalig liefdadigheidsevenement, maar een twee maanden lang lichtshow op het circuit. Met je eigen auto en de kids achterin rij - op gepaste snelheid - door legendarische bochtencombinaties zoals Brooklands, Copse en Maggots/Becketts terwijl een batterij gekleurde lichten en displays voor een prachtig schouwspel zorgt. Daarnaast is er een ijsbaan in de pits, kun je een hapje eten en drinken en is er zelfs de mogelijkheid om de eigen MPV te versieren met lichtjes en een heuse kerstboom.

Duistere flyby

Mercedes besloot het evenement af te trappen met een flyby van de Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+. Die enorme mond vol is bij ons beter bekend als de titelwinnaar uit 2019, uit de tijd dat de Silberpfeilen hun naam nog eer aan deden.

Voormalig F1-coureur, Mercedes simulatorman, Sky Sports analist en toekomstige pensionado Anthony Davidson kreeg de eer om de wagen op redelijk hoge snelheid door de lichten te sturen, compleet met Fast & Furious neonlichten onder de vloer. Lichten op de neus had hij echter niet, waardoor zijn run toch best wel indrukwekkend is.

It's lights on..

De Lap of Lights lichtshow is vandaag voor het eerst officieel te zien op Silverstone en duurt nog tot 3 januari. Voor slechts 30 pond (ongeveer €35.50) kun je met de hele familie een extreem langzame rondetijd zetten.

It's lights on and away we go!

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Silverstone UK