Hamilton geeft toe: 'Ik meldde me expres ziek bij testdagen'

Bij een evenement op de fabriek van Mercedes deed Sir Lewis een opvallende onthulling. De zevenvoudig wereldkampioen gaf toe zich opzettelijk ziek te melden om testdagen te kunnen skippen.

Hamilton geeft toe: 'Ik meldde me ziek bij testdagen'

Één van de belangrijkste karaktertrekken die nodig zijn om de top van de Formule 1 te bereiken is absolute toewijding. Op vrijwel elk moment moet je bereid zijn 110% te geven om jezelf en je team verder naar voren te helpen. Stilstand is immers altijd achteruitgang.

Het is een instelling die met name naar voren gebracht werd door de extreem fanatieke Michael Schumacher eind jaren '90. Bij die andere man met zeven wereldtitels is de regel kennelijk echter niet van toepassing.

Ziek melden

Bij een debriefing-sessie in het Mercedes-hoofdkwartier in het Britse Brackley kwam Sir Lewis Hamilton namelijk met een opvallende bekentenis. De afwezigheid van George Russell vanwege ziekte deed hem denken aan de tijden dat hij hetzelfde deed.

Het verschil was alleen dat Lewis destijds helemaal niet ziek was. De Brit had zo'n hekel aan testdagen dat hij zich alsnog ziek meldde om eronderuit te komen:

"Ik vroeg het me af. In het verleden heb ik dat gedaan om de testdagen te missen, omdat ik testdagen over het algemeen niks aan vind. Dus gisteren toen ik hoorde dat [George] ziek was, had ik zoiets vaan 'ah, hij heeft me overtroffen, hij heeft een nieuw niveau bereikt!'."

Geen tijd voor ziekteverzuim

Een testdag opzettelijk missen is er voor Hamilton tegenwoordig niet meer bij. Vanwege de strenge restricties op testwerk telt immers elke kilometer. De laatste keer dat hij een pre-season test miste was in 2015. Destijds nam derde rijder Pascal Wehrlein de taak op zich. Sir Lewis won uiteindelijk alsnog de titel met overtuiging van teamgenoot Nico Rosberg.

Formule 1
  • NL Beeld / Abaca Press, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / PA Images