Chinese EV-bouwer noemt elektromotoren 'V6' en 'V8'

Xiaomi geeft het woord 'heiligschennis' een splinternieuwe invulling. De telefoongigant heeft het lef om de elektromotoren van hun eerste auto als 'V6' en 'V8' te bestempelen.

Chinese EV-bouwer noemt elektromotoren 'V6' en 'V8'

De autowereld zat vol verontwaardiging en irritatie toen Porsche met de Taycan Turbo op de proppen kwam. Het volledig elektrische model heeft immers helemaal geen turbolader onder de kap.

Daar vinden we namelijk een hippe frunk. Inmiddels wordt de modelnaam al voorzichtig getolereerd, en is er zelfs een Turbo S. Een van de nieuwste concurrenten van de Taycan heeft het thema heiligschennis echter weer helemaal teruggebracht.

V8 EV

Chinese telefoongigant Xiaomi presenteerde onlangs de SU7, een strak gelijnde elektrische sedan die de strijd aan moet gaan met de Taycan, Tesla Model S en BMW i4. Om onverklaarbare redenen besloot het concern de 'HyperEngine'-motoren van de SU7 aan te duiden met het bijschrift 'V6', V6s' en 'V8'.

Die aanduidingen staan uiteraard niet voor zescilinders, superchargers en V8'en, maar voor elektromotoren. De namen zouden opzettelijk gekozen zijn. Waarom weet niemand.

Xiaomi V12?

Xiaomi's vreemde benamingen beperken zich niet tot het verkeerd labelen van motoren. Het platform voor de SU7 krijgt namelijk de naam 'Modena' mee. Juist: dat is de stad waar Ferrari vandaan komt. De afkorting SU staat bovendien voor 'Speed Ultra'. Dat u het even weet.

De SU7 V6 en V6s komen volgend jaar al op de markt. Op de V8 moet je nog een jaartje wachten. Bovendien werkt Xiaomi aan een nog extremere 'carbon-sleeved' motor. Waarschijnlijk zal deze onder de naam 'V10' of 'V12' aangeprezen gaan worden.

Elektrisch
  • Xiaomi, Porsche