AlphaTauri hernoemd tot 'Visa Cash App Racing Bulls'

Met de registratie van een nieuwe website heeft Red Bull olie op het vuur gegooid in de zaak rond AlphaTauri's nieuwe naam. Het domein VisaCashAppRB.com lijkt het geheim verklapt te hebben.

AlphaTauri hernoemd tot  'Visa Cash App Racing Bulls'

Afgelopen zomer werd duidelijk dat het zusterteam van Red Bull opnieuw van naam zou gaan veranderen. Na vier seizoenen onder de vlag van Red Bull's modemerk AlphaTauri zou de formatie uit Faenza een frisse start gaan maken als 'klantenteam' van Red Bull Racing.

Na speculatie over Hugo Boss en Adidas leek het uit te lopen op het ongeïnspireerde 'Racing Bulls'. Uiteindelijk werd het op de officiële inschrijflijst weinig meer dan de toevoeging 'RB' achter de originele naam. De ware identiteit bleef dus geheim.

Visa Cash App Racing Bulls

Sponsorwaakhond Decalspotters heeft Red Bull er echter alsnog op betrapt de nieuwe naam al geregistreerd te hebben. Moederbedrijf Red Bull GmbH nam reserveer4de namelijk recent het webdomein VisaCashAppRB.com. Daarmee lijken in een klap de titelsponsors en de naam van het team verklapt te zijn.

Geld verdienen

Cash App is al langer actief als kleine sponsor van Red Bull Racing. De Amerikaans en Britse variant van Tikkie krijgt nu kennelijk een prominente positie bij RB naast nieuwe partner Visa. De twee betalingsdiensten kunnen kennelijk goed samen met elkaar leven.

De nieuwe naam van Toro Rosso/AlphaTauri geeft de verse insteek van het team goed weer. In plaats van een gesteunde positie als kweekvijver voor Red Bull moet het team in het vervolg op eigen benen gaan staan en veel geld binnen gaan halen. De keuze voor de hoofdsponsors had wat dat betreft niet beter gekund.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Oracle Red Bull Racing