Dodelijk ongeval op Miami F1-circuit

Bizarre toestanden in Miami: na een eenzijdig ongeval belandde een Dodge-rijder midden op het F1-circuit. De man overleefde de klap helaas niet.

Dodelijk ongeval op Miami F1-circuit

Iedereen weet dat de racerij niet bepaald zonder risico's is. Ondanks veiligheidsvoorzieningen zoals brandvrije kleding, sterkere chassis, schokabsorberende barrieres en uitloopstroken zit een ongeluk nog altijd in een klein hoekje.

Voor de Formule 1 is het gelukkig al bijna tien jaar geleden dat er iemand overleed als gevolg van zijn deelname aan een Grand Prix. Tot voor kort was het zelfs 30 jaar geleden dat iemand zijn leven verloor op het asfalt, met de dood van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger op Imola in 1994. Helaas moeten we die klok nu resetten na een noodlottig ongeval op het Miami International Autodrome.

Bizarre crash

De locatie voor het dodelijke ongeval is een vreemde, aangezien het circuit van Miami slechts één keer per jaar open is. Buiten de Grand Prix om doet een groot deel van de baan de rest van het jaar dienst als een veredelde parkeerplaats. Een lokale man kreeg het helaas toch voor elkaar om zijn leven op het asfalt te verliezen.

Volgens de Florida Highway Patrol reed de bestuurder van 'een grijze Dodge coupe' op een van de verhoogde wegen boven het circuit toen hij de macht over het stuur verloor. De Challenger knalde vervolgens door de betonnen muur, velde meerdere palmbomen en kwam op zijn dak tot stilstand op het F1-circuit.

De bestuurder werd bij de crash uit zijn wagen geslingerd. Volgens de lokale autoriteiten overleed de Dodge-rijder ter plaatse aan zijn verwondingen. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Gevaarlijke reputatie

Miami staat nog maar amper twee seizoenen op de F1-kalender, maar het is niet de eerste keer dat er een levensgevaarlijk incident plaatsvond op het circuit. Bij de bouw van de baan raakten twee medewerkers ernstig verbrand na een geval van kortsluiting. Ook bij rivaal Las Vegas ging het afgelopen jaar goed mis: een medewerker die met de bouw van de tribunes bezig was verloor zijn leven na een ongeval met een cirkelzaag.

Het is te hopen dat het voorlopig over en uit is met dit soort incidenten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool