Je nieuwe Peugeot gaat je vragen stellen met ChatGPT

Peugeot heeft de oorlog verklaard aan verveling tijdens het laden. De nieuwe generatie modellen zal de bezitters gaan vermaken met een slimme chatrobot.

Je nieuwe Peugeot gaat je vragen stellen met ChatGPT

De technologie is de laatste jaren een hoop verbeterd, maar je splinternieuwe EV fatsoenlijk opladen duurt nog altijd langer dan een minuut of twee. Zeker wanneer de laadpaal een ouder model is kun je nog wel eens een tijdje bezig zijn. En dat kan nog wel eens gaan vervelen.

Bij Peugeot vinden ze dat laatste schandalig. De Franse fabrikant heeft daarom de handen ineengeslagen met de bekende AI ChatGPT.

Robo-quiz

De geavanceerde chatbot is er ook en vooral als een vorm van spraakbediening. Bestuurders kunnen ChatGPT vragen een muziekje op te zetten of de navigatie aan te slingeren. Daar blijft het echter niet bij.

Net als de standaard online versie zal Peugeot's ChatGPT niet alleen allerlei vragen kunnen beantwoorden, maar ook stellen. Zo kun je deelnemen aan een kennisquiz met de robot die in je dashboard woont.

Testgesprekken

Peugeot's ChatGPT is nog niet rijp voor brede productie. Het merk gaat de AI eerst testen in belangrijke markten zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Tegen het einde van het jaar zal de chatbot ook in andere markten te downloaden zijn. Tripjes naar de dealer voor dat soort updates zijn immers hopeloos ouderwets.

Je hebt dus nog even de tijd om alvast wat vragen voor te bereiden voor je Peugeot.

Elektrisch
  • Stellantis Media