'Wolff praat met Alonso voor 2025' 

Het schokkende vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari doet ook Toto Wolff rare sprongen maken. Volgens Sky Sports-coryfee Ted Kravitz zou de Oostenrijker zeer recent contact gezocht hebben met niemand minder dan Fernando Alonso.

'Wolff praat met Alonso voor 2025' 

Het leek even vulling voor de winterstop, maar het vertrek van Sir Lewis Hamilton van Ferrari is toch echt een feit. Na tien jaar bij Mercedes stapt de zevenvoudig wereldkampioen in 2025 in bij Ferrari als nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc. Samen zullen de twee de opbouw verzorgden naar de splinternieuwe technische reglementen voor 2026.

Hamilton lijkt daarmee het trucje te willen herhalen dat hij uitvoerde met zijn overstap van McLaren naar Mercedes een jaar vóór de introductie van de turbo-hybride formule. De vraag rest alleen wie hem zal gaan vervangen in de toko van Toto.

Wereldkampioen ruilen

Met Mick Schumacher als reserve en F2-coureur Fredrik Vesti achter de hand heeft het voormalige kampioensteam niet meteen een geschikte vervanger klaarstaan voor Sir Lewis. Althans, zo lijkt het.

Volgens Sky Sports-pitreporter Ted Kravitz hopen Wolff en co de ene wereldkampioen op leeftijd namelijk te verruilen voor die andere. Toto zou namelijk niet lang na het bekendmaken van Hamilton's exit contact gezocht hebben met het management van niemand minder dan Fernando Alonso.

Even aankijken

Alonso heeft na zijn ongelukkige comeback met Alpine inmiddels zijn draai gevonden bij Aston Martin, waarmee hij in de eerste helft van 2023 indrukwekkende successen behaalde. AMR verloor in de tweede helft echter de aansluiting, waardoor Alonso volgens Kravitz alsnog om zich heen begon te kijken.

Alonso's contract loopt aan het einde van 2024 af, waardoor hij het seizoen zou kunnen gebruiken om de boel even aan te kijken. Mocht Aston Martin opnieuw teleurstellen, dan zou de Spanjaard doorlopen naar Mercedes. Vooralsnog is er nog niets bevestigd, maar gezien het verrassende nieuws rond Hamilton is niets meer te gek.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press