Mercedes F1 tekent als eerste raceteam groot klimaatakkoord 

Mercedes F1 wil blijkbaar het meest duurzame en schone raceteam ter wereld gaan worden. De toko van Toto heeft een handtekening gezet onder een groot klimaatakkoord om tegen 2040 CO2-neutraal te zijn.

Mercedes F1 tekent als eerste raceteam groot klimaatakkoord 

De racerij en duurzaamheid gaan eigenlijk helemaal niet samen. De peperdure, grootverbruikende hobby die motorsport heet is in de ogen van duurzaamheidsgoeroes immers volstrekt overbodige onzin.

Dat weerhoudt het zeer sociaal en ecologisch bewuste Mercedes er echter niet van om toch te proberen de twee werelden te combineren. Het team heeft zich namelijk aangesloten bij The Climate Pledge, een initiatief van belangenorganisatie Global Optimism en megaindustrieel concern Amazon.

2040

The Climate Pledge is opgezet om grote bedrijven richting CO2-neutraliteit te bewegen. Het plan werd parallel met het klimaatakkoord van Parijs ontwikkeld. en vraagt de bedrijven hun uitstoot te registreren, verduurzaming toe te passen en de overgebleven uitstoot te compenseren met groene projecten.

Maar liefst 466 bedrijven hebben zich aangesloten, waaronder grote namen als Maersk, Philips, T-Mobile, Hewlett-Packard en Logitech. Het uiteindelijke doel is om niet in 2030, maar pas in 2040 CO2-neutraliteit te bereiken.

Duurzame drinkfles

In een trots persbericht kondigde Mercedes aan zich bij The Climate Pledge gevoegd te hebben. De doelstelling voor 2040 moet voor het team eenvoudig te halen zijn, aangezien ze er zelf een deadline voor 2030 op na houden.

Via een linkje schoof het team naar voren wat de grote groene stappen zijn die ze tot dusver hebben gezet. Naast de inzet van duurzame brandstoffen voor vliegtuigen en vrachtwagens, carpooling en duurzaamheidslessen is Mercedes erg trots op de invoering van herbruikbare drinkflessen. Die maatregel heeft er immers voor gezorgd dat er maar liefst 200 papieren bekertjes per dag bespaard worden. Waarvan akte.

Formule 1
  • Mercedes-Benz