Alonso trekt Ferrari-switch Hamilton in twijfel: 'Twee maanden geleden was het zijn droom nog niet' 

Nando gaat niet mee in de hype rond Hamilton's Ferrari-transfer. De veteraan zet flinke vraagtekens bij de 'plotselinge' passie die Sir Lewis voor de Scuderia heeft.

Alonso

De Ferrari-overstap van Lewis Hamilton is - ondanks allerlei andere schandalen - nog altijd het grootste nieuws in de paddock. Na bijna 30 jaar verbonden te zijn aan Mercedes gaat de zevenvoudig wereldkampioen het in 2025 (voor 100 miljoen per jaar) proberen voor Maranello.

De schok was zo groot dat het F1-journaille het niet kan laten om alles en iedereen erover aan de tand te voelen. Zo ook Hamilton's aartsrivaal Fernando Alonso. Bij de onthulling van de nieuwe Aston Martin werd Alonso gevraagd naar zijn mening over de hele soap. De Spanjaard reageerde op een typisch koele, sarcastische manier.

Droom, welke droom?

In tegenstelling tot de rest van de F1-wereld was Alonso naar eigen zeggen helemaal niet bezig met het Hamilton-nieuws. Hij had op dat moment immers betere dingen te doen. Een dag later kwam het bericht toch als een verrassing voor hem.

Fernando had vanwege alle speeches van Lewis over loyaliteit aan Mercedes niet verwacht dat de Brit zijn team de rug toe zou keren. Het feit dat Hamilton opeens begon te oreren over het vervullen van een jeugddroom bij Ferrari wekt bij de Spanjaard bovendien het nodige hoongelach op:

"Ik was die dag aan het trainen, dus ik miste de stress van iedereen. Ik was gewoon een dag te laat met het nieuws. Ik weet het niet, het was waarschijnlijk een verrassing. Ik zal niet liegen, maar niet vanwege de wissel zelf. Het was gewoon omdat het van buitenaf erop leek dat hij heel erg verbonden was met Mercedes en heel loyaal en dat soort dingen."

"Het was twaalf maanden geleden of twee maanden geleden niet zijn jeugddroom, blijkbaar, want dat was een andere droom. Ik heb niets aan te merken. Ik hoop dat hij geniet van de ervaring."

Niet boeiend

Alonso's commentaar ontketende meteen een stortvloed aan vragen over Hamilton's beweegredenen en de mogelijkheid om Mercedes-personeel mee te nemen naar Ferrari. Dat kapte de man met El Plan echter meteen af. Het boeit hem immers totaal niet wat Sir Lewis precies aan het doen is:

"Het was een beetje onverwacht. Ik weet de achterliggende redenen niet. Ik weet niks, de verhalen, dus het is meer een vraag voor hem. Maar ja, ik schonk er niet veel aandacht aan, en het zal volgende week waarschijnlijk meer een thema zijn. Het duurt nog een jaar."

"Ummm, ik weet het niet. Ik heb geen info en het boeit me niet wat Lewis Hamilton aan het doen is."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots