Mercedes F1 gaat partnerschap aan met Racing Pride

Mercedes Grand Prix Limited is in zee gegaan met belangenvereniging Racing Pride. Samen willen de partners de positie van LHBTI+ mensen in de motorsport gaan verbeteren.

Mercedes F1 gaat partnerschap aan met Racing Pride

Sinds 2020 kennen we Mercedes ook en vooral van diverse projecten op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. Op aansporing van stercoureur en activist Sir Lewis Hamilton werd bijvoorbeeld het Accelerate 25-programma opgezet: het streven om tegen 2025 minimaal 25% van nieuw aangenomen medewerkers uit een achtergesteld milieu zal komen.

Daarbij werd met een serie zwarte auto's en politiek getinte shirts de BLM-beweging gesteund, en kwam Hamilton op voor LHBTI+-rechten met een regenboogmotief op zijn helm. Dat laatste punt is nu -ondanks het vertrek van Hamilton naar Ferrari - extra kracht bijgezet.

Racing Pride

Moederbedrijf Mercedes-Benz Grand Prix Limited heeft namelijk een samenwerking aangekondigd met Racing Pride. De Britse belangenvereniging zet zich in voor de acceptatie en inclusie van LHBTI+ mensen op alle vlakken van de auto- en motorsport, van pitmonteur tot coureur. Hoe dat precies in zijn werk gaat kunnen we uit de fleurige teksten op de site niet echt afleiden.

Beter laat dan nooit?

De beslissing van Mercedes om in zee te gaan met Racing Pride is geen verrassende. Het is juist bijna vreemd dat het niet eerder gebeurd is. De organisatie bestaat sinds 2019, en had al verbintenissen met Aston Martin, Alpine en Red Bull Racing. Het feit dat Mercedes als vocale voorvechter van LHBTI+-belangen zo laat aangekomen is is dus best opvallend.

Formule 1
  • Racing Pride, NL Beeld / Proshots