'Rapport 'grensoverschrijdende' Horner in handen van Red Bull-top, lot teambaas snel bekend'

Blijft 'ie of blijft 'ie niet?

Horner

Het is hommeles bij Red Bull. Al een tijdje gaat het over weinig anders meer dan over de teambaas van de Oostenrijkse renstal. In eerste instantie druppelde er wat informatie naar buiten over het 'lastigvallen en onder druk zetten van een medewerker'. Dit zou puur in een professionele setting hebben plaatsgevonden. Inmiddels lijkt er echter meer stront aan de knikker.

Dat balletje is gaan rollen door de mensen bij de Telegraaf. De krant publiceerde een artikel waarin er gesuggereerd wordt dat Christian Horner, sinds 2015 getrouwd met voormalig Spice Girl Geri Halliwell, zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit zou gaan om het langdurig bestoken van een vrouwelijke medewerkster met seksueel getinte berichten. De vrouw in kwestie zou in december 2023 al naar de Red Bull-top zijn gestapt met haar verhaal. Het bewijs van de serieuze aantijgingen zou bestaan uit het appverkeer tussen het vermeende slachtoffer en Horner. Ook de Telegraaf heeft de betreffende gesprekken in handen.

Afkooppoging

Het bommetje werd dus een bom. Helemaal omdat Horner er alles aan gedaan zou hebben om de gevoelige kwestie in de doofpot te stoppen. Zo zou de vertegenwoordiger van Horner op de dag dat het interne onderzoek van Red Bull GmbH naar zijn gedrag bekend werd gemaakt een poging hebben gedaan om de zaak af te kopen. Hiermee zou een bedrag van 759.414 gemoeid zijn.

Is dit het einde van Horner bij Red Bull? Daarover is nog geen duidelijkheid. Bekend is dat zijn positie binnen de Oostenrijkse renstal sinds het overlijden van mede-oprichter Dietrich Mateschitz flink verzwakt is. Maar of het doek definitief valt, dat is nog maar de vraag.

Lot Horner

Sky Sports verwacht in ieder geval dat Red Bull zeer binnenkort de knoop doorhakt. Het onderzoek naar de beschuldigingen zou afgerond zijn en het rapport van naar verluidt meer dan 100 pagina's zou in handen zijn van het Red Bull-bestuur. En, zo schrijft Sky Sports 'er wordt verwacht dat er dinsdag of woensdag een beslissing wordt genomen'.

Ondanks alle ophef was Horner tot dusver nog gewoon te zien met een RB-logootje op z'n kledij. Deze week wordt waarschijnlijk bekend of Horner de komende tijd ook nog actief zal zijn als zowel teambaas als chief executive, zoals dat zo mooi heet. Het contract van de Brit loopt officieel nog tot 2026.

Formule 1
  • Sky Sports, AD
  • NL Beeld / Action Press