Hamilton ontevreden over afhandeling zaak Horner: 'Het hangt over de sport heen'

Sir Lewis maant tot actie in de zaak rond het 'grensoverschrijdende gedrag' van Christian Horner. De onduidelijkheid werpt volgens Hamilton een schaduw over de sport heen.

Hamilton ontevreden over afhandeling zaak Horner: 'Het hangt over de sport heen'

Het is alweer bijna een maand geleden dat het nieuws naar buiten kwam over aantijgingen aan het adres van Red Bull-opperhoofd Christian Horner. De Brit zou over de schreef gegaan zijn in zijn gedrag richting een vrouwelijke medewerker.

Hoe de vork precies in de steel zat bleef onduidelijk, al wist De Telegraaf te melden dat het om seksueel ongepaste berichten en opmerkingen ging. Desondanks bleef Horner prominent aanwezig bij het team tijdens onthullingen, shakedowns en testdagen.

Hamilton wil actie

In de aanloop naar de seizoensstart in Bahrein loopt de druk op Red Bull steeds meer op. Het is immers nog altijd niet duidelijk of Horner in de fout zat, wat hij precies zou hebben gedaan en wat daarvan de gevolgen zijn. Bij de eerste persdag op het circuit werden de heren coureurs dan ook bevraagd over hun mening van de situatie.

Sir Lewis Hamilton had een opvallend antwoord paraat. De zevenvoudig wereldkampioen stond er namelijk op dat er binnen afzienbare tijd actie ondernomen zal worden. De grote schaduw die de affaire over de sport geworpen heeft moet weggenomen worden door te laten zien dat de sport toch echt veilig en inclusief is:

"Het moet inderdaad opgelost worden aangezien het over de sport heen hangt. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe ermee omgegaan wordt en wat voor effect het wellicht zal hebben op de sport."

"Het is een belangrijk moment voor de sport om er onszelf ervan te verzekeren dat we ons houden aan onze waarden. We moeten altijd meer doen om de sport en de omgeving waarin mensen werken veilig en inclusief te laten voelen. Alle aantijgingen moeten heel serieus genomen worden."

Aap uit de mouw

Lewis is uiteraard niet de enige grote speler die wacht op antwoord. F1's commerciële rechtenhouder Liberty Media, toekomstig Red Bull-motorpartner Ford en de FIA hebben Red Bull al meerdere keren aangespoord alle kaarten op tafel te leggen. Ondanks geruchten dat het interne rapport klaar zou liggen lijkt er nog geen indicatie te zijn dat de aap daadwerkelijk uit de mouw zal komen in Bahrein.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images, NL Beeld / Proshots