Christian Horner vrijgesproken van ongepast gedrag 

Red Bull's teamchef mag aanblijven. Het interne onderzoek naar Christian Horner's vermeende grensoverschrijdende gedrag heeft geen overtredingen uitgewezen.

Christian Horner vrijgesproken van ongepast gedrag 

De kogel is na bijna een maand dan toch echt door de kerk. Omstreden teambaas Christian Horner mag gewoon aanblijven bij Red Bull. Begin februari kwamen aantijgingen tegen de Brit naar buiten waarbij hij beschuldigd werd van ongepast gedrag richting een vrouwelijke medewerker van het team.

Ondanks aanwijzingen opgerakeld door De Telegraaf dat het om seksuele handelingen zou gaan was er geen hard bewijs. Horner bleef dan ook gewoon actief bij officiële evenementen van Red Bull Racing.

Statement

Het interne onderzoek van moederbedrijf Red Bull GmbH heeft niet uitgewezen dat Horner over de schreef is gegaan. De conclusie van het onderzoek is dan ook vrijspraak. In een statement legt Red Bull de situatie uit:

"Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen jegens Mr. Horner is compleet, en Red Bull kan bevestigen dat de overtreding afgedaan is. De beklaagde heeft een recht op beroep. Red Bull is er zeker van dat het onderzoek eerlijk, rigoureus en onafhankelijk was. Het rapport van het onderzoek is vertrouwelijk en bevat privé-informatie van de partijen en derden die geassisteerd hebben in het onderzoek, en daarom zullen we uit respect voor alle betrokkenen verder geen commentaar leveren."

Juridische stappen

Volgens Red Bull is de kous daarmee dus af. Op het hoofdkantoor van De Telegraaf zal de paniek waarschijnlijk compleet zijn. Van de aantijgingen opgerakeld door de krant blijkt immers bar weinig waar te zijn. Horner's bereidheid om juridische stappen te ondernemen zal de zaak ongetwijfeld een staartje krijgen. Wordt dus vervolgd.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool