Hamilton ziet Verstappen als waardige opvolger: 'Hij is zo'n coureur'

Sir Lewis ziet zijn oude rivaal maar al te graag zijn stoeltje overnemen bij Mercedes. De Nederlander zou volgens Hamilton een prachtige toevoeging zijn voor het team.

Hamilton ziet Verstappen als waardige opvolger: 'Hij is zo'n coureur'

Door het gebrek aan actie op de baan rommelt het de laatste tijd enorm in de F1-wereld. De interne strijd binnen Red Bull heeft nu zelfs het idee voortgebracht dat Max Verstappen volgend jaar al een overstap zal gaan maken naar Mercedes.

Met het oog op de afbrokkelende relaties binnen RBR en de onzekerheid rond de nieuwe regels voor 2026 zou Max een jaartje willen investeren in Toto's toko. Daarmee zou hij het trucje kunnen herhalen dat Lewis Hamilton in 2013 deed bij Mercedes.

Lewis Hamilton in de aanloop naar zijn eerste seizoen met Mercedes, 2013.

Alles is mogelijk

De afgelopen dagen hebben allerlei experts en ex-coureurs hun mening gegeven over de mogelijke overstap van Verstappen. De man die hij zou vervangen bleef echter buiten schot. Tot nu toe.

In de aanloop naar de Grand Prix van Saoedi Arabië werd Lewis door de internationale pers aan de tand gevoeld over zijn interpretatie van de situatie. Hamilton begon zijn verhaal door erop te wijzen dat zijn verassende move naar Ferrari bewijst dat alles mogelijk is:

"Mijn overstap heeft aangetoond dat alles mogelijk is, en het wordt zeer interessant het komende halfjaar of iets dergelijks. Ik heb geen extra informatie. Ik weet dat...ik ben er zeker van dat Max op de lijst staat, maar ik ben er vrij zeker van dat hij vastgelegd is."

Absolute topcoureur

Hamilton ziet in Max een gelijke die een team als Mercedes naar een hoger plan zou kunnen tillen. Zijn talent, status en populariteit maken van hem immers een absolute topcoureur. Lewis ziet echter niet in waarom Verstappen zijn huidige team op hun absolute piek zou verlaten:

"Ik zou niet zeggen dat ik verbaasd ben, nee. Hij is een geweldige coureur. Als je een team runt, dan wil je daar de beste coureur in hebben, en je wil het team zijn dat de aandacht opeist, sponsordeals naar binnen haalt, en hij is één van die coureurs, dus ik zou het begrijpen.

"Ik kan ook niet inzien waarom je een auto achter zou laten die zo goed is. Het zou voor hem niet logisch zijn, zou ik zeggen, maar het zal interessant zijn om te zien."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshot, Red Bull Content Pool