Autobahn Boulevard: 'U2 zet druk op Red Bull met liedje over Christian Horner'

Vandaag in Autobahn Boulevard: de geruchtenstroom rond Christian Horner heeft een nieuwe dieptepunt bereikt. Volgens Duitse media zou het ontslag van Red Bull-chef Christian Horner alsnog aanstaande zijn vanwege druk vanuit Ierse rockband U2. Ja, serieus.

Autobahn Boulevard: 'U2 zet druk op Red Bull met liedje over Christian Horner'

De soap rond Christian Horner lijkt in recordtijd al in het vijfde seizoen te zitten. De originele en nog ietwat geloofwaardige verhaallijnen en geruchtenstromen hebben namelijk plaatsgemaakt voor vervroegde 1 april grappen.

Horner's nieuwste tegenstander komt namelijk niet uit de gelederen van Red Bull GmbH, maar de hitlijsten van pakweg twintig jaar geleden. Volgens Duitse publicatie F1-insider zou de positie van de 50-jarige Brit namelijk bedreigd worden door rockband U2.

De broer van de zwager van de gitarist van....

De formatie van die andere Bono zou het namelijk voorzien hebben op Horner vanwege een serie ingewikkelde connecties. Dat zit zo: de broer van de personal assistant waar Christian 'grensoverschrijdend gedrag' tegenover zou hebben vertoond is de zwager van U2-gitarist David Howell Evans, beter bekend als The Edge.

Meneer Scherpe Rand zou zijn zwager vervolgens te hulp geschoten zijn door samen met zijn U2-maten een liedje te schrijven. Met de pakkende titel "Don't be Horny, Be a Christian" zou het nummer druk moeten zetten op de Red Bull-groep om Horner alsnog de laan uit te sturen.

Horner exit???!

Uiteraard meldt F1-Insider dat de move van U2 een enorme impact heeft gehad op de al wankele positie van Christian Horner. De Brit zou door de aanval van de band namelijk de steun van topman Chalerm Yoovidyha verloren zijn.

De Thaise meerderheidsaandeelhouder van Red Bull GmbH zou als de dood zijn dat de U2-campagne serieuze imagoschade zou kunnen veroorzaken, zeker op voor het concern zo belangrijke Amerikaanse markt. Horner zou daarom nog voor de Grand Prix van Australië alsnog zijn spullen moeten pakken.

De waarheid zal naar alle waarschijnlijkheid ver van dit bizarre stripverhaal liggen. Sinds de plotselinge transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt het alsof de media geen grenzen meer kent, zeker nu er over de actie op de baan bar weinig te melden is. Iets zegt ons dat Bono en zijn kornuiten lekker geld blijven tellen na hun extreem lucratieve serie concerten in Las Vegas, en Christian over twee weken vrolijk staat te glunderen in Melbourne.

Formule 1
  • South Park Studios, NL Beeld / Harold Versteeg, NL Beeld / Avalon